Πέμπτη, 26η Σεπτεμβρίου 2024  11:33 μμ
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 18:36

Από το Δοκίμι Αγρινίου ο νέος Ηγούμενος της Μονής Χρυσοβαλάντου Αστόριας Νέας Υόρκης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Tον διορισμό του Αρχιμανδρίτη Μελετίου Μπουγά ως νέου Ηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια, ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο π. Μελέτιος διαδέχεται τον αείμνηστο Επίσκοπο Ευκαρπίας, Ιερόθεο, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο, μετά από ολιγόμηνη και σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο πατήρ Μελετιος έλκει την καταγωγή του από το Δοκίμι Αιτωλοακαρνανίας, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Πάτρα, κληρικός του Οικουμενικού
Πατριαρχείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

«Κατόπιν αποφάσεως της Μητρός Εκκλησίας, νέος Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας διορίσθηκε ο μέχρι σήμερα προσωρινώς υπεύθυνος αυτής Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μελέτιος Μπουγάς, σε διαδοχή του προσφάτως κοιμηθέντος μακαριστού Επισκόπου Ευκαρπίας κυρού Ιεροθέου».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 146 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News