Παρασκευή, 25η Οκτωμβρίου 2024  11:54 μμ
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 12:54

Οι φιλαρμονικές Αγρινίου και Μεσολογγίου στη συνάντηση φιλαρμονικών στη Λευκάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το σημαντικότερο γεγονός των πολλών τελευταίων χρόνω που παρακολουθούμε τα τοπικά πράγματα, υπήρξε η 1η συνάντηση των Φιλαρμονικών στην πόλη της Λευκάδας που διοργάνωσε το Σάββατο 14/9 η Φιλαρμονική Λευκάδας . Πέντε Φιλαρμονικές γέμισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης προσφέροντας μουσικές και χρώματα και εισπράττοντας πολλά χειροκροτήματα.

Μια άλλη άποψη πέρα από τους αυστηρούς «τόνους», με πλήθος μουσικών, με λάβαρα σημαίες και με πλήρη μουσική εξάρτηση, οι μπάντες παρέλασαν στους κεντρικούς δρόμους προσφέροντάς μας ένα πλούσιο και χορταστικό πρόγραμμα.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος οι Φιλαρμονικές: Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας έτος ιδρύσεως 1850, Φιλαρμονική Μ/Φ Συλλόγου Άρτας «Ο Σκουφάς» 1898, Φιλαρμονική Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου «Χρήστος Καψάλης» 1924, Φιλαρμονική Δήμου Αγρινίου 1960, Φιλαρμονική Κυνοπιαστών Κέρκυρας 1966.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στο Ανοιχτό Θέατρο με συγκέντρωση όλων των Φιλαρμονικών, σύντομες ομιλίες – καλωσορίσματα από την πρόεδρο της ΦΕΛ, Βασιλική Μήτσουρα, τον Δήμαρχο κ. Βεργίνη και τον βουλευτή κ. Καββαδά, καθώς και ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών. Η πρόεδρος κ. Μήτσουρα διάβασε και τον χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δουβίτσα ο οποίος λόγω της συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.

Στις θέσεις των θεατών παρατάχθηκαν οι Φιλαρμονικές γεμίζοντας το χώρο με μουσικούς, όργανα και όμορφες στολές. Ακολούθησε ζωντανή πρόβα του μουσικού κομματιού που ήταν κοινό για όλες τις Φιλαρμονικές. Εκτέλεσαν το «tuttinsieme» ένα πότ πουρί από όπερες.

Στη συνέχεια οι Φιλαρμονικές με χρονική διαφορά η μια με την άλλη ξεκίνησαν από το Ανοιχτό Θέατρο παιανίζοντας και μέσω της 8ης Μεραρχίας έφτασαν στον Άγιο Μηνά και συνέχισαν στην κεντρική αγορά. Η κάθε μπάντα σταματούσε στην κεντρική πλατεία και παιάνιζε ένα μουσικό κομμάτι, σκορπίζοντας όμορφο θέαμα και ακρόαμα στο πλήθος του κόσμου.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στον πεζόδρομο περιπάτου, απέναντι από την παραλιακή Άγγελου Σικελιανού. Οι Φιλαρμονικές παρατάχθηκαν κατά μήκος παιανίζοντας το κοινό μουσικό κομμάτι που συνέπεσε με τα πανέμορφα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική εκδήλωση. Όλες οι μπάντες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ανταμείφτηκε η προσπάθειά τους με το χειροκρότημα και τη χαρά που προσέφεραν στον κόσμο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συνδιοργάνωση της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου.

aromalefkadas.gr

Διαβάστηκε 177 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.