Πέμπτη, 26η Σεπτεμβρίου 2024  11:27 μμ
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 13:04

Βουλευτές και Περιφέρεια τι λένε;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ αρχικά το είπε, ο Πρωθυπουργός το εξήγγειλε, ο υπουργός το ανέλυσε. Οι τοπικές κοινωνίες το συζητούν, οι δήμαρχοι τοποθετούνται.

Ο λόγος για το σχέδιο της Κυβέρνησης να τροφοδοτήσει από τη λίμνη Κρεμαστών τον ταμιευτήρα του Ευήνου και κατά συνέπεια του Μόρνου για να μην διψάσει η πρωτεύουσα.

Φαραωνικό το έργο δεν είναι όπως η εκτροπή αλλά σίγουρα και σαν σκέψη πυροδοτεί τη συζήτηση για το πόσο αδικημένη είναι η ευρύτερη περιοχή από την κεντρική εξουσία καθώς τα ανταποδοτικά από φράγματα και άλλα έργα υπήρξαν μηδαμινά για Αιτωλοακαρνανία-Ευρυτανία.

Για τη διαχείριση των νερών σε τέτοιο επίπεδο βέβαια αποφασίζει η πολιτεία αλλά πρέπει να λαμβάνει υπόψιν της την τοπική κοινωνία, την οποία εκφράζουν δήμοι, περιφέρειες και βουλευτές. Οπότε ενδιαφέρον για το θέμα έχει η θέση των κυβερνητικών βουλευτών και της περιφέρειας. Αρκεί να υπάρχει, και να εκφραστεί…Κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 135 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News