Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  3:23 μμ
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 13:03

Αγρίνιο: Στα πλάνα της δημοτικής αρχής η πλήρης διάνοιξη της οδού Ανδρέα Κάλβου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την απορία τους εξέφρασαν στο agrinionews.gr συμπολίτες αναφορικά με το ζήτημα της διάνοιξης της οδού Ανδρέα Κάλβου, στη συμβολή της με την Εθνικής Αντιστάσεως.

Η κατάσταση που παρουσιάζει το οικόπεδο στο οποίο μελλοντικά θα διανοιχθεί ο δρόμος είναι τραγική, με βάτα σκουπίδια και ξερόχορτα που εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία και όχι μόνο.

Εύλογα εκφράστηκε η άποψη ότι η διάνοιξή της  θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη. Νέες θέσεις  στάθμευσης και μια χρήσιμη εναλλακτική όδευση προς την οδό Σιαδήμα και εντεύθεν, μέσω των οδών Κοσμά Αιτωλού, Κανάτα και Ανδρέα Κάλβου, αποφορτίζοντας έτσι και την οδό Γοργοποτάμου και τα φανάρια της πλατείας Καραπανέικα (28ης Οκτωβρίου).

Το agrinionews.gr απευθύνθηκε στον Γ.Γ. του Δήμου Αγρινίου, Δημήτρη Τζιώλη, ο οποίος και εξήγησε λεπτομερώς τα δεδομένα.

Για το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει εκδοθεί πράξη αναλογισμού αποζημίωσης.

Η πράξη αναλογισμού είναι εργαλείο πολεοδομικού σχεδιασμού, με βάση παλιά νομοθεσία. Καθορίζει τις ιδιοκτησίες, οι κύριοι των οποίων είναι δικαιούχοι και υπόχρεοι αποζημίωσης των κοινοχρήστων χώρων, καθώς και το ποσοστό που καθεμία ιδιοκτησία βαρύνεται.

Για το συγκεκριμένο οικόπεδο είχαν ανακύψει ζητήματα τόσο ιδιοκτησιακά όσο και πολεοδομικά. Μάλιστα πριν από αρκετά χρόνια, είχε κατατεθεί και ένσταση από κάτοικο της περιοχής εναντίον της διάνοιξης.

Ωστόσο οι όποιες αντιρρήσεις και προβλήματα υπήρχαν, με δεδομένο ότι τα παλαιότερα σχέδια πόλης χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα ακανθώδη και πολύπλοκα ως προς τις διαδικασίες που τα αφορούν, φαίνεται ότι ξεπερνιούνται και είναι στα πλάνα της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην διάνοιξη του δρόμου.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 144 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.