Παρασκευή, 25η Οκτωμβρίου 2024  11:54 μμ
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 22:32

ΔΑΚ Αγρινίου: Παίζουν μπάσκετ για τη Μαργαρίτα και τη «Φλόγα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παίζουν μπάσκετ στο ΔΑΚ Αγρινίου για τη Μαργαρίτα και τη «Φλόγα» όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με τη οποία το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το 6ο τουρνουά μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα»

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Τουλάχιστον 80 άτομα, αθλητές και μέλη των επιτελείων των ομάδων που συμμετέχουν στο 6ο τουρνουά «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» και τουλάχιστον 100 παιδιά, αθλητές των τμημάτων υποδομής των τοπικών ομάδων, θα γεμίσουν το ΔΑΚ Αγρινίου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (14 & 15/09/24) για να τιμήσουν τη Μαργαρίτα, η οποία δεν απουσίαζε από κανένα αγώνα μπάσκετ του ΑΟ Αγρινίου.

Γι’ αυτό λοιπόν στη μνήμη της Μαργαρίτας ο σκοπός του τουρνουά είναι πρωτίστως φιλανθρωπικός. Σκοπός είναι να στηριχτεί ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» μέσα την συμβολική είσοδος στο ΔΑΚ, που κοστίζει 3 ευρώ.

Η αφορμή για να πραγματοποιηθεί το τουρνουά αυτό ήταν η απώλεια της Μαργαρίτας τον Μάιο του 2018, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο. Η είδηση αυτή «πάγωσε» την τοπική κοινωνία λόγω του νεαρού της ηλικίας της Μαργαρίτας, αλλά συνάμα αποτέλεσε και ισχυρό κίνητρο για τους εμπνευστές του τουρνουά, ώστε η διοργάνωση αυτή να γίνει θεσμός, κάτι που επετεύχθη.

Η Έλενα Παπαγιάννη - Σαπλαούρα εκπρόσωπος της «Φλόγας» στο Αγρίνιο και μητέρα της Μαργαρίτας μιλώντας στη «Σ» για το τουρνουά τόνισε:

ΔΑΚ Αγρινίου: Παίζουν μπάσκετ για τη Μαργαρίτα και τη «Φλόγα»

Η Έλενα Παπαγιάννη - Σαπλαούρα

«φέτος, για δεύτερη φορά, έχουμε προγραμματίσει να παίξουν τα παιδιά των δικών μας ακαδημιών, του ΑΟ Αγρινίου, του Κρόνου και της ΆΛΦΑ 93 πριν τους αγώνες των μεγάλων ομάδων. Οι αγώνες αυτοί θα γίνουν και τις δύο ημέρες του τουρνουά. Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές των τμημάτων υποδομής τυπικά θα ανοίξουν το τουρνουά.

Σκοπός του τουρνουά είναι να αποδοθεί φόρος τιμής στην Μαργαρίτα, όπου η αγαπημένη της ομάδα ήταν ο ΑΟ Αγρινίου. Ήταν ένα παιδί που πάλεψε με τον καρκίνο, έχασε την μάχη, αλλά άφησε το «στίγμα» της. Δηλαδή μέσα από του τουρνουά αυτό θέλουμε να δείξουμε αυτό που ήθελε και η Μαργαρίτα. Πρέπει να παλεύουμε στη ζωή μας για όλα, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, όποια και αν είναι η έκβαση τελικά. Η μάχη αυτή με τον καρκίνο είναι άνιση. Τα παιδιά δεν είναι για τα Νοσοκομεία, αλλά για το σχολείο, για τους φίλους τους, για τον αθλητισμό και γενικότερα για ότι αγαπούν.

Το σύνθημά μας είναι «πίστεψε στη δύναμή σου» και μέσα από το σύνθημα αυτό θέλουμε να εστιάσουμε σε δύο πράγματα. Στα παιδιά που δίνουν τη μάχη τους με τον καρκίνο και σ’ αυτή την μάχη όλοι πρέπει να είμαστε συμπαραστάτες. Επίσης, σημαντικό είναι ό,τι χρειάζεται να μπορούμε να μπούμε στη θέση του άλλου, έστω και για λίγο, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχουμε αρρωστήσει ή να έχει αρρωστήσει κάποιος δικός μας άνθρωπος. Αυτό πρέπει να το κάνουμε είτε σε ζητήματα υγείας, είτε σε θέματα φτώχειας ή και σε άλλες δυσκολίες που μπορεί να έχει ο εκάστοτε συνάνθρωπός μας.

Όλα τα έσοδα του τουρνουά, είτε από τις χορηγίες, είτε από τα εισιτήρια των οποίων η τιμή είναι συμβολικά, είναι 3 ευρώ, θα διατεθούν αποκλειστικά στην «Φλόγα».

Για δεύτερη φορά, δεύτερη χρονιά ο αποκλειστικός διοργανωτής του τουρνουά είναι ο Δήμος Αγρινίου και συνδιοργανωτής είναι ο ΑΟ Αγρινίου. Σημαντική είναι όμως και η παρουσία του κόσμου στο ΔΑΚ Αγρινίου, ώστε να μεταδοθεί το μήνυμα ευρύτερα.

Συνολικά θα συμμετέχουν στο τουρνουά τουλάχιστον 80 άτομα εκ μέρους των ομάδων, όπως επίσης και πάνω από 50 παιδιά».

Το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων:

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024

14:30 Α.Ο. Αγρινίου U12 – Κρόνος Αγρινίου U12
17:00 Κοροιβος – Νηαρ Ηστ
19:00 Vikos Falkons – Έσπερος Λαμίας

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024

14:30 Α.Ο. Αγρινίου U12 - Α.Λ.Φ.Α. '93 U12
17:00 Μικρός τελικός
19:00 Μεγάλος τελικός

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια του τουρνουά από τα ακόλουθα σημεία πώλησης:

- BLEND Cafe Wine Bar στην Οδό Χαριλάου Τρικούπη 9.
- V2 The alternative bar στην Οδό Μπουκογιάννη 2.
- DA HOOD - Fine Coffee & More στην Οδό Σκαλτσοδήμου 6
- POSTO VERDI Κατάστημα ενδυμάτων στην Οδό Παπαστράτου 50.
- ΚΑΦΕΔΡΟΜΕΙΟ στην Οδό Παπαϊωάννου 30.
- ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ κατάστημα κινητής τηλεφωνίας επί των Οδών Αναστασιάδη 3 & Βότση 6.
- ΤΣΙΑΜΑΚΗΣ Ο.Ε. Τεχνικό πολυκατάστημα στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αγρινίου - Ιωαννίνων.
- ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Φροντιστήριο στην Οδό Μπουκογιάννη 7.

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 196 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 22:43
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.