Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  3:22 μμ
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 22:26

Πώς προχωρά η διαδικασία για τη νέα ενορία στο Αγρίνιο- Τι «φρενάρει» το παρεκκλήσι στο Νοσοκομείο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Mε την ευχή και καθοδήγηση του Μητροπολίτη Δαμασκηνού οργανώνεται στο Αγρίνιο η νέα ενορία που θα τιμά τον Άγιο Παΐσιο και τον Άγιο Πορφύριο και θα περιλαμβάνει τις εργατικές κατοικίες, την περιοχή του 13ου Δημοτικού (Αη Βασιλιωτικα), το Βελούχι και την Λεύκα.

Από το περασμένο έτος έχει εξάλλου γίνει γνωστή η πρόθεση της Μητρόπολης να συστήσει τη νέα ενορία, ενώ προ δύο εβδομάδων στην Βόνιτσα συμφωνήθηκε να μην προχωρήσει η ανταλλαγή των οικοπέδων εκκλησίας και δήμου και να κατασκευαστεί ο νέος ιερός ναός του Αγίου Σπυρίδωνος σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της εκκλησίας στην περιοχή.

Τι ισχύει ωστόσο στην περίπτωση του νέου ενοριακού ναού στο Αγρίνιο; Όπως πληροφορείται το agrinionews.gr οι διαδικασίες έχουν «κολλήσει» προς ώρας στον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου που επρόκειτο αυτός να κατασκευαστεί.

Ο Δήμος Αγρινίου έχει μεταβιβάσει το σχετικό αίτημα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και οι υπηρεσίες της χειρίζονται την υπόθεση. Όσο το δυνατόν ταχύτερα προχωρήσουν οι διαδικασίες, τόσο το δυνατόν αμεσότερα θα προχωρήσει και η θεμελίωση του νέου ενοριακού ναού.

Από πλευράς Μητρόπολης μάλιστα έχει γίνει προεργασία για την σύσταση επιτροπής ανεγέρσεως και γενικότερα υπάρχει ετοιμότητα και εγρήγορση επί του ζητήματος.

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει το ζήτημα της ανεγέρσεως του παρεκκλησίου -αφιερωμένου στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό- στην νησίδα της πύλης του Νοσοκομείου.

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Μητρόπολη έχει δηλώσει την ετοιμότητά της να προχωρήσει στην εκπόνηση των σχετικών μελετών και των τοπογραφικών διαγραμμάτων, ώστε το συντομότερο να φθάσει η ημέρα που θα τεθεί ο θεμέλιος λίθος. Υπάρχει μάλιστα και δηλωμένη πρόθεση δωρητή να συνδράμει στην κατασκευή.

Ωστόσο διαφαίνεται ότι εν προκειμένω η κατάσταση είναι πιο πολύπλοκη, ένεκα της υπέρβασης των όρων δόμησης. Ένα ζήτημα το οποίο είναι περίπλοκο και θα πρέπει να βρεθεί η «άκρη» του «νήματος», ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας βρίσκεται σε δίαυλο επικοινωνίας και σε πολύ καλή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς με σκοπό οι όποιοι «σκόπελοι» να ξεπεραστούν.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 144 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.