Τρίτη, 17η Σεπτεμβρίου 2024  3:14 πμ
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 19:01

Αιτωλοακαρνανία: 3 εμπειρίες που αγαπούν επισκέπτες από όλο τον κόσμο (www.travel.gr)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προορισμός ιστορικός και ηρωικός, η Αιτωλοακαρνανία, με τις θαυμάσιες ακτές της, τη γραφική παραθαλάσσια Ναύπακτο και το μαρτυρικό και ταυτόχρονα εμβληματικό Μεσολόγγι, ξεχωρίζει στη δυτική πλευρά της Στερεάς Ελλάδας ως ένας τόπος με αναρίθμητες επιλογές που μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη μια σειρά από συναρπαστικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Εντυπωσιακό τοπόσημο αποτελεί το περίφημο Κάστρο της Ναυπάκτου, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα της Ελλάδας. Διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση μέχρι και σήμερα και αποτελεί ένα καταπληκτικό δείγμα οχυρωματικής αρχιτεκτονικής, ενώ η θέα που προσφέρει στον επισκέπτη είναι πραγματικά μαγευτική, ειδικά αν βρεθεί εκεί την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Επιπλέον, στην ιστορική Αιτωλοακαρνανία θα επισκεφθείτε ένα ακόμη σημαντικό τοπόσημο που «κλείνει» μέσα του μια ηρωική στιγμή της επαναστατημένης Ελλάδας: ο Κήπος των Ηρώων στο Μεσολόγγι, το εμβληματικό κοιμητήριο των χρόνων της μεγάλης Πολιορκίας, όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 70 μνημεία και έργα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας.

Για όσους επιθυμούν μια βουτιά σε κρυστάλλινα νερά ή απλά μια βόλτα σε μια υπέροχη ακτή, η παραλία Βαθυαβάλι είναι ιδανική τόσο για εκείνους που αναζητούν όλες τις τουριστικές ανέσεις μιας οργανωμένης εξόρμησης στη θάλασσα όσο και για αυτούς που ψάχνουν άπλετο ελεύθερο χώρο για να απλώσουν την πετσέτα τους στην άμμο.

Αντικρίζοντας τα μαγευτικά Επτάνησα, η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου, ένας αυθεντικός τόπος με μεγάλη πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά, που περιβάλλεται από ένα ακαταμάχητα γοητευτικό φυσικό τοπίο.

Κάστρο Ναυπάκτου: Μια ματιά στην ιστορία

Πρόκειται για ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα της Ελλάδας, στο οποίο συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο η ισχυρή ορεινή ακρόπολη, η οχύρωση της πόλης και το χαρακτηριστικό λιμενόκαστρο. Η στρατηγικής σημασίας θέση του προσφέρει υπέροχη, ανεμπόδιστη θέα, που γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή αν κάποιος το επισκεφτεί απογευματινές ώρες. Στην είσοδο του κάστρου της Ναυπάκτου μπορείτε να φτάσετε με αυτοκίνητο ή με τα πόδια διασχίζοντας τις παλιές γειτονιές. Το εσωτερικό του καλοδιατηρημένου κάστρου είναι ένα «σκηνικό» όπου κυριαρχεί η πέτρα. Υπάρχουν πολλά πεύκα, κυπαρίσσια και παγκάκια για ξεκούραση.

Ο Κήπος των Ηρώων στο Μεσολόγγι

Ο Κήπος των Ηρώων, το κοιμητήριο των νεκρών της Εξόδου, είναι ένας ιστορικός χώρος περίπου 14 στρεμμάτων που χρησιμοποιήθηκε ως κοιμητήριο στα χρόνια των Πολιορκιών (1822 – 1826). Στο σημείο αυτό αγωνίστηκαν και θάφτηκαν οι μαχητές της φρουράς της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου. Περισσότερα από 70 μνημεία, έργα ιστορικής και σημαντικής καλλιτεχνικής αξίας, βρίσκονται μέσα στον Κήπο προς τιμήν των πεσόντων. Κεντρικό μνημείο αποτελεί ο Τύμβος των Ηρώων που εγκαινιάστηκε το 1838 και μέσα στον οποίο τοποθετήθηκαν τα ιερά λείψανα των αγωνιστών.

Αναζωογονητικές βουτιές στο Βαθυαβάλι

Πριν από μερικά χρόνια Βαθυαβάλι ήταν γνωστό κυρίως σε όσους κάνουν διακοπές με ιστιοπλοϊκό σκάφος ή ζουν και κατάγονται από αυτό το κομμάτι της Αιτωλοακαρνανίας. Πλέον, είναι αρκετά πιο γνωστή παραλία και συγκεντρώνει επισκέπτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας, που παραθερίζουν ή διέρχονται από την περιοχή. Τα νερά είναι πραγματικά κρυστάλλινα, πεντακάθαρα και δροσερά. Η ακτή είναι αρκετά μεγάλη με αποτέλεσμα τo καλοκαίρι να υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες. Την ίδια στιγμή, υπάρχει και αρκετός χώρος αν θέλετε να απλώσετε την πετσέτα σας.

travel.gr

 

Διαβάστηκε 144 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 19:19
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Στην ίδια κατηγορία