Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  2:12 μμ
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 10:54

Ένα βήμα για την παράδοση του 1ου τμήματος του δρόμου Αγρίνιο-Άγιος Βλάσης, προχωρά η αποζημίωση απαλλοτριώσεων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ελπίδα πως θα τρέξουν οι διαδικασίες για την παράδοση στην κυκλοφορία του πρώτου τμήματος του δρόμου Αγρίνιο-Άγιος Βλάσης δίνει η απόφαση του υπουργείου Υποδομών για την αποζημίωση των ακινήτων που έχουν απαλλοτριωθεί.

Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου λοιπόν αποφάσισε την καταβολή 753.475,58 ευρώ, ποσού «που θα πρέπει να κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων Αθηνών με την έκδοση ισόποσου γραμματίου παρακαταθήκης υπέρ των φερόμενων ως δικαιούχων της αποζημίωσης, που έχει καθοριστεί για τα ακίνητα που έχουν απαλλοτριωθεί».

Πρόκειται για μία από τις εκκρεμότητες του οδικού έργου, από τον Ρουπακιά Αγρινίου ως το ύψος της Καμαρούλας μήκους 7,15χλμ, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν 11 χρόνια και ενώ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί δεν παραδίδεται και δίνονται διαρκώς παρατάσεις. Η τελευταία ισχύει μέχρι την 31η Οκτωβρίου.

Το κομμάτι αυτό του δρόμου παραπέμπει σε «γεφύρι της Άρτας» όταν μάλιστα οι τοπικές κοινωνίες Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας πιέζουν για να δρομολογηθεί επιτέλους η κατασκευή νέου δρόμου από Αγρίνιο έως Καρπενήσι.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 179 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.