Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  9:22 μμ
Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 17:16

Περικλής Γερμανός: «Έχω μείνει έκπληκτος με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας τα τελευταία χρόνια»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

mpetinos

Στο «ΔΥΤΙΚΑ FM 92.8» και στην εκπομπή «Αλλαξογκολιές» με το Μπετίνο Αλαχούζο και τον Παντελή Χατζηστυλιανό φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Vivechrom Α.Ο. Αγρινίου Περικλής Γερμανός. Ο Πρόεδρος της ομάδας μίλησε για την πορεία του Α.Ο.Α., τη διοικητική σταθερότητα, την πιθανότητα μιας μεγάλης συνένωσης στο τοπικό μπάσκετ, το πλάνο που υπάρχει με την παρουσία γηγενών παικτών και τους φετινούς στόχους της ομάδας. Αναφέρθηκε στο παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με το Χαρίλαο Τρικούπη και τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν και τόνισε πως έχει μείνει έκπληκτος από τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας στην ομάδα.

Αναλυτικά:

Πως έγινε η αλλαγή του ονόματος μπαίνοντας χορηγός η Vivechrom;

Γενικά οι χορηγίες μας πηγαίνουν καλά τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν ομάδες που το έχουν κάνει και στο παρελθόν και τώρα. Ο Παναθηναϊκός, η Κύμη, ο Απόλλων Πατρών, ο Άρης και ο Πανιώνιος στο παρελθόν. Στη Β΄ Εθνική τα έξοδα είναι αρκετά. Ψάχναμε έναν χορηγό και με τη βοήθεια του Γιώργου Ροκοπάνο με τον οποίο έχουμε μια συνεργασία, ήρθε η Vivechrom. Υπάρχει ένα πλάνο διετίας για μας. Γενικά τα τελευταία χρόνια μεγάλες εταιρείες μπαίνουν στον αθλητισμό μέσω των χορηγιών.

Η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων προς την ομάδα ποια είναι;

Εγώ έχω μείνει έκπληκτος με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν χορηγοί που βοηθούν πάρα πολύ. Υπάρχουν πενήντα χορηγοί που δίνουν διαφορετικά ποσά, αλλά η στήριξή τους είναι πολύ μεγάλοι. Θέλουμε να τους αυξήσουμε και να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές απαιτήσεις που υπάρχουν στην κατηγορία.

Πως καταφέρνει ο Α.Ο. Αγρινίου και έχει αυτά τα αποτελέσματα στο χορηγικό του κομμάτι;

Είναι ξεκάθαρα θέμα δημοσίων σχέσεων. Όσα κάνουμε τα τελευταία χρόνια ως Διοικητικό Συμβούλιο. Υπήρχε ένα υπόβαθρο και προσπαθήσαμε πολύ εγώ, ο Ντίνος Τσιαμάκης, ο Νίκος Τσιαμάκης, ο Θανάσης Κόκκιος και ο Νεκτάριος Σαπλαούρας. Θα το δείτε και την Κυριακή στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι με τον Τρικούπη.

Πως καταφέρατε να μην υπάρξουν διαφοροποιήσεις στο διοικητικό σχήμα;

Είμαστε μια οικογένεια. Δεν έχουμε βάλει ποτέ το «μαχαίρι στο λαιμό» και το πλάνο που υπάρχει είναι συγκεκριμένο. Να φτιάξουμε μια ομάδα που θα υπάρχει έντονο το αγρινιώτικο στοιχείο.

Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να στελεχώσουν μια τέτοια ομάδα;

Φυσικά υπάρχουν αθλητές που μπορούν να στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια. Παίζει μεγάλο ρόλο και στους φιλάθλους να έρθουν να δουν έναν δικό τους παίκτη. Για μένα Αγρίνιο στο ποδόσφαιρο σημαίνει Παναιτωλικός και στο μπάσκετ Α.Ο. Αγρινίου. Όχο βέβαια ότι δεν υπάρχουν άλλες ομάδες.

Πως ήρθε το καλοκαίρι η αποχώρηση του Κώστα Γεωργούλα;

Ο Κώστας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το αγρινιώτικο μπάσκετ. Ήταν επιλογή του προπονητή, τη σεβαστήκαμε και στην πορεία θα φανεί αν ήταν σωστή επιλογή. Εμείς το κάναμε και δεν κοιτάμε πίσω. Αυτό φυσικά που παραδεχόμαστε είναι ότι ο Κώστας προσέφερε πάρα πολλά στον Α.Ο. Αγρινίου.

Οι συζητήσεις και επαφές που υπήρχαν για να γίνει μια ομάδα είτε με τη Γ.Ε.Α. είτε με τον Παναιτωλικό σε τι κλίμα έγιναν;

Είναι θέμα χρόνου να γίνει μια μεγάλη συνένωση. Παραγόντων με κοινό όραμα για το μπάσκετ. Με τους αδερφούς Σταμουλάκη και το Χρήστο Φιλιππιάδη μας συνδέει χρόνια φιλία και στον Παναιτωλικό ήμουν παράγοντας. Δεν κολλάω στο όνομα καθόλου. Το βλέπω σαν αγρινιώτικο μπάσκετ και πιστεύω θα μαζευτούμε και θα πετύχουμε μια μεγάλη συνένωση.

Γιατί μέχρι τώρα δεν προχώρησε αυτή η συνένωση;

Πιστεύω ότι είναι κάποια κωλύματα παλιών παραγόντων που έμειναν στις κόντρες της δεκαετίας του ’80. Πιστεύω ότι οι νεότεροι θα τα καταφέρουμε. Το 2020 πιστεύω θα υπάρχει μια ομάδα στη Β΄ Εθνική που θα έχει μαζέψει όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ. Μακάρι και στην Α2. Υπάρχει ένα καλό υπόβαθρο και με προσθήκες στο διοικητικό κομμάτι μπορούμε να πάμε παραπάνω.

Υπάρχει η σκέψη για την Α2;

Είναι μια διαφορετική κατηγορία και εμείς δε μπορούμε να επωμιστούμε ένα τέτοιο βάρος και να ανταπεξέλθουμε. Φέτος ο στόχος είναι η παραμονή σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα.

Στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ θεωρείς ότι ήταν μεγάλο το μπάτζετ;

Τότε είχε χαθεί η άνοδος από τον Κρόνο και την επόμενη χρονιά ήταν μεγάλο το μπάτζετ. Και την πρώτη χρονιά στη Γ΄ Κατηγορία ήταν μεγάλο το μπάτζετ και η άνοδος είχε χαθεί στην παράταση του αγώνα με τον Εθνικό. Μετά το μοντέλο αυτό άλλαξε και υπήρχε στόχος να βασιστούμε σε ντόπιους παίκτες. Θέλαμε τουλάχιστον 6-7 Αγρινιώτες παίκτες. Φέτος υπάρχουν πολλοί γηγενείς παίκτες.

Ο Α.Ο. Αγρινίου πως τα κατάφερνε με ένα μπάτζετ πολύ μικρότερο από ομάδες όπως για παράδειγμα ο Αίολος;

Εμείς δε μπορούμε να φτάσουμε σε αυτά τα επίπεδα. Ο Αποστόλης Πανταζής έχει μεγάλη δύναμη. Στο μπάσκετ εκτός έδρας βέβαια υπάρχουν άλλα δεδομένα από το ποδόσφαιρο. Έτσι ήρθε πέρσι αυτή η νίκη επί του Αίολου. Υπάρχει η πίεση του κόσμου. Ο Αίολος είχε πέρσι πενταπλάσιο μπάτζετ από μας.

Οι εγκαταστάσεις βοηθούν και ο Α.Ο.Α. έχει βοήθεια και από το Δήμο σε αυτό το κομμάτι;

Στην Ελλάδα με τις επιτυχίες που υπάρχουν θα έπρεπε να είχαμε πιο πολλές εγκαταστάσεις. Τα σωματεία στο Αγρίνιο στεγάζονται στο κλειστό. Υπάρχουν αρκετές ομάδες στο μπάσκετ και φυσικά το χάντμπολ που έχει μεγάλες επιτυχίες όπως και το βόλεϊ. Υπάρχουν 17-18 ομάδες και καταλαβαίνουμε τη δυσκολία που υπάρχει στη χρήση του κλειστού. Έλλειψη υποδομών υπάρχει, όμως υπάρχει διάθεση και μια ρότα στην ανάπτυξη τους. Με την παράδοση του κλειστού της Αερογέφυρας θα υπάρξει φυσικά μια λύση.

Μήπως κι εσείς οι παράγοντες αναγκάσατε το Δήμο να κοιτάξει τις εγκαταστάσεις με τις επιτυχίες των ομάδων σας;

Αυτή είναι η ευχάριστη πλευρά των πραγμάτων. Πόσες πόλεις έχουν τόσες ομάδες σε υψηλό επίπεδο; Σε όποιο άθλημα και να επιλέξεις θα βρεις μια ομάδα που είναι ψηλά. Υπάρχει άνθηση στον αθλητισμό της πόλης. Και δημιουργούνται αθλητικά αισθήματα. Θες να δεις χάντμπολ πας στον Παναιτωλικό, βόλεϊ πας στον Ιωνικό, μπάσκετ στον Α.Ο. Αγρινίου και ποδόσφαιρο στον Παναιτωλικό. Στα Γιάννενα που πήγα με ρωτούσανε πως καταφέραμε αυτά τα πράγματα.

Ο κόσμος πως ήρθε στο μπάσκετ και το γήπεδο γεμίζει;

Εμείς ζητάγαμε κλειδάριθμο στις κληρώσεις για να μην παίζουμε ίδια μέρα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Αυτό ήταν το πρώτο σημαντικό. Το δεύτερο είναι η πορεία της ομάδας, ποιον προπονητή έχεις και ποια ομάδα αντιμετωπίζεις. Υπάρχει μια ρότα προς το μπάσκετ και φαίνεται στο γήπεδο.

Υπάρχουν στο πρόγραμμα σας πλάνα επισκέψεων σε σχολεία στο Δήμο Αγρινίου εκτός της πόλης του Αγρινίου;

Το Αγρίνιο έχει 100.000 κατοίκους και στο γήπεδο έρχεται κόσμος από χωριά της Μακρυνείας, από τη Λεπενού, γενικά από χωριά του Δήμου Αγρινίου. Αγρίνιο είναι από τη Λεπενού μέχρι τη Μακρυνού. Και το Θέρμο ακόμα. Όλοι είναι με τον Παναιτωλικό εδώ. Είναι ένα δύσκολο κομμάτι, που θέλει χρόνο και θα ήταν καλοδεχούμενοι κάποιοι άνθρωποι που θα βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι. Είναι στα πλάνα μας πάντως.

Υπάρχουν φίλαθλοι που λένε την Κυριακή θα πάω στον Α.Ο.Α.;

Υπάρχει άνοδος στο κομμάτι αυτό. Αρκετός κόσμος που έχει διαρκείας και έρχεται σταθερά στο γήπεδο. Και με τον Τρικούπη την Κυριακή θα υπάρχουν περίπου 800 φίλαθλοι.

Πως έχετε καταφέρει και κρατάτε προπονητές χρόνια χτίζοντας και άριστες σχέσεις;

Με το Γιάννη το Διαμαντάκο είμαστε φίλοι. Έμεινε τέσσερα χρόνια και ανέδειξε τον Α.Ο.Α. φτάνοντάς τον στη Β΄ Εθνική. Ο Χρήστος Μυριούνης έχει προσφέρει και αυτός. Και το σημαντικό είναι ότι δεν είναι Αγρινιώτες. Πέρσι για το Γιάννη υπήρξε μια μεγάλη πρόταση και φυσικά ήταν σημαντικό. Και για το Χρήστο αν βρεθεί μια μεγαλύτερη ομάδα φυσικά θα πάει. Στηρίζουμε τους προπονητές μας μέχρι τέλους.

Η παρουσία του Χρήστου Μυριούνη δίνει αίγλη στην ομάδα;

Το βλέπουμε και στα εκτός έδρας. Υπάρχει σεβασμός στο Χρήστο. Όταν έρχεται ο Βαγγέλης Αλεξανδρής να δει παιχνίδι για το Μυριούνη σίγουρα δίνει αίγλη και στην ομάδα. Είναι μια διαφήμιση.

Με τη ΧΑΝΘ ήταν τσάμπα ήττα;

Στα χρόνια που ασχολούμαι ήταν η μεγαλύτερη αυτοκτονία σε αγώνα. Με τέτοιο μπλακ – άουτ στους 20 πόντους σίγουρα έτσι είναι. Και στην παράταση ήρθε και δεύτερο μπλακ – άουτ. Μου άρεσε πολύ η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο και δεν το περίμενα τόσο. Υπάρχει ένας κορμός που πρέπει να «δέσει» βέβαια.

Εσύ κρατάς την εμφάνιση ή το μπλακ – άουτ;

Το μπλακ – άουτ. Πρέπει να το διαχειριστούμε και ξέρω ότι θα τα καταφέρουμε.

Τώρα το παιχνίδι της Κυριακής με τον Τρικούπη είναι γιορτή για το αιτωλοακαρνάνικο μπάσκετ;

Έπεσε νωρίς. Εγώ έλεγα μακάρι να έρθει στον Όμιλό μας ο Τρικούπης. Δημιουργούνται προσδοκίες στον κόσμο και θα γίνουν παιχνίδια με πάρα πολύ κόσμο. Θα υπάρχουν φίλαθλοι και των δύο ομάδων και θα είναι γιορτή. Και δε θα δημιουργηθεί το παραμικρό στο γήπεδο. Θα υπάρχει κοσμοσυρροή.

Μπορούμε να μιλήσουμε για φαβορί ή είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι;

Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι. Είναι γειτονικό ντέρμπι. Και υπάρχει το άγχος. Εγώ πιστεύω ότι θα νικήσουμε για δύο λόγος. Ο πρώτος γιατί έχουμε παίκτες που είναι ντόπιοι και θα «λυσσάξουν» και ο δεύτερος γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε μόνο μια ήττα στην έδρα μας. Εγώ σέβομαι την ομάδα του Μεσολογγίου, που είναι δυνατή με καλό ρόστερ και καλό προπονητή.

Για τον Τρικούπη τι γνωρίζετε;

Έχει μια διοίκηση που τρέχει όπως κι εμείς πάρα πολύ. Και έναν προπονητή που έχει πολλές φιλοδοξίες. Αγωνιστικά είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε, γιατί είναι πρώτες αγωνιστικές. Δε γνωρίζονται οι δύο ομάδες τόσο καλά. Σίγουρα οι προπονητές γνωρίζουν περισσότερα. Εγώ όμως έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και στην έδρα μας από την οποία δεν πέρασαν πολύ δυνατές ομάδες.

Για το πρωτάθλημα τι εικόνα έχεις;

Όπως δηλώνουν φέτος προπονητές και παράγοντες θα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Μία δύο ομάδες δίνονται σαν αδύνατες. Είναι σίγουρα ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Αλλά είναι και οι συγκυρίες αποτελεσμάτων. Δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και θα είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Μπορεί η ομάδα που θα ανέβει να κάνει και 11 ήττες.

Αν ο Α.Ο.Α. δηλαδή εκμεταλλευτεί την έδρα του μπορεί να φτάσει μέχρι τη διεκδίκηση της ανόδου;

Μακάρι. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε τα 15 παιχνίδια στο Αγρίνιο, κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο. Η δύναμή μας και φέτος θα είναι η έδρα μας. Θα μιλάμε για παλμό που θα βοηθήσει πολύ τους παίκτες.

Είναι πιο δύσκολο για την ψυχολογία μιας ομάδας να έρθει στο Αγρίνιο που έχει μια έδρα «κάστρο»;

Αυτό μας έλεγαν και στη ΧΑΝΘ. Θεωρείται «κάστρο» και θέλουμε να το κρατήσουμε. Είναι η προστασία μας και δημιουργεί μια καλή ψυχολογία σε εμάς.

Ποιο είναι το μήνυμα στον κόσμο;

Εμείς καλούμε τον κόσμο την Κυριακή να έρθει να παρακολουθήσει ένα πολύ όμορφο αιτωλοακαρνάνικο ντέρμπι. Είναι ένα παιχνίδι που γίνεται πρώτη φορά σε τέτοιο επίπεδο. Θα εξελιχθεί ομαλά και δεν υπάρχει θέμα αντιπαλότητας. Η σχέση μας είναι καλές. Θα γίνει ένα καλό παιχνίδι, νικητής θα είναι ο Α.Ο. Αγρινίου, δε μπορώ να σκεφτώ άλλο αποτέλεσμα και νικητής θα είναι ο κόσμος.

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 1393 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News