Κυριακή, 8η Σεπτεμβρίου 2024  1:16 μμ
Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 13:57

Δικαστική Αστυνομία σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τρία άτομα προσλήφθηκαν στην Δικαστική Αστυνομία για το Μεσολόγγι και άλλα τρία για το Αγρίνιο

Γενικότερα σε όλη την χώρα προσλήφθηκαν 500 άτομα που στις αρμοδιότητές τους περιλαμβάνεται η επίδοση δικογράφων, η εκτέλεση των αποφάσεων, η ευταξία και η φύλαξη των δικαστικών υπηρεσιών, αρμοδιότητες που μέχρι σήμερα εκτελούσε σχεδόν αποκλειστικά η  ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα υπάρχει το διοικητικό κομμάτι που θα έχει ως καθήκον και το Δικαστικό με έργο την ανίχνευση και τη διακρίβωση των εγκλημάτων και της ταυτότητας των εγκληματιών, στη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων και γενικά στην υποβοήθηση του ανακριτικού έργου, όπως διευκρινίζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία οι τρεις Δικαστικοί Αστυνομικοί, όμως παράλληλα, προς το παρόν υπάρχει η παρουσία και των Αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ., μέχρι να γίνει η προσαρμογή.

Προφανώς αργότερα δεν θα απαιτείται η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στα Δικαστήρια τουλάχιστον για δουλειές που απαιτούσαν χρόνο και αποσπούσαν δυνάμεις από την καθημερινότητα και από την μάχιμη υπηρεσία.

Για παράδειγμα όταν έπρεπε να απασχολούνται αστυνομικοί για την επίδοση κλήσεων ή να κάθονται στην Δικαστική αίθουσα για να τηρείται η ησυχία, έλλειπαν από άλλες αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν με την προστασία του πολίτη.

Με την Δικαστική Αστυνομία προφανώς θα απελευθερωθούν οι άλλοι Αστυνομικοί και θα βγουν στον δρόμο. Μην ξεχνάμε ότι στην περιοχή του Μεσολογγίου οι ελλείψεις σε δύναμη είναι μεγάλες.

Από κει και πέρα σε περίπτωση δύσκολων υποθέσεων που υπάρχει το ενδεχόμενο εντάσεων και πρόκλησης επεισοδίων σίγουρα...

aixmi-news.gr

Διαβάστηκε 66 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News