Κυριακή, 8η Σεπτεμβρίου 2024  5:17 πμ
Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 23:00

Αγρίνιο: Ραβασάκια για απλήρωτα τέλη έφεραν οι "προσφορές" εταιριών ρεύματος!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την εικόνα που εμφανίζεται στο παρακάτω μήνυμα ήρθαν αντιμέτωποι πολλοί Αγρινιώτες στο κινητό τους, τα τελευταία 24ωρα.

Πρόκειται για ειδοποίηση αληθινό... ραβασάκι που τους εξηγεί ότι χρωστούν από παλιά τέλη καθαριότητας (κυρίως, αλλά και άλλα δημοτικά τέλη όπως φωτισμού), τα οποία αγνοούσαν!

Στο μήνυμα υπάρχει η οφειλή, ημερομηνία λήξης, τρόπος πληρωμής με e-banking αλλά και παραπομπή στην οικονομική σελίδα του δήμου Αγρινίου στο gov.gr και συγκεκριμένα στην "e-οικονομική ταυτότητα δημότη", την οποία σίγουρα πολλοί δεν ήξεραν ότι διαθέτουν!

Όπως λένε οι πληροφορίες, πρόκειται για χρέη που δημιουργήθηκαν από τις δήθεν "καλύτερες τιμές" που έκαναν αρκετές εταιρίες ηλεκτρικού ρεύματος, καλώντας τους πολίτες να αλλάξουν την ΔΕΗ και να μην πληρώνουν τέλη!

Όμως τα τέλη χρεωνόταν κανονικά και μάλιστα με προσαυξήσεις, δηλαδή μιλάμε για κανονική υφαρπαγή πελατών και απάτη.

Ο δήμος λέει ότι είναι η εποχή που πρέπει να τα ζητήσει αυτά τα χρήματα και μάλιστα, όπως λένε οι εκτιμήσεις είναι δύσκολο να γίνει κάτι με τις προσαυξήσεις, αφού ένας σχετικός νόμος που υπήρχε είχε να κάνει με χρέη μέχρι το 2011 και έκτοτε απλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Το σίγουρο είναι ότι πολλοί δημότες που δεν χρωστούσαν ποτέ και απλά πριν από 5 ή 6 χρόνια άλλαξαν πάροχο, είδαν εν αγνοία τους όχι μόνο να χρωστάνε αλλά και να χρωστάνε με τόκους!

Μένει να δούμε αν θα υπάρξουν αντιδράσεις και τι θα πουν οι εταιρίες με τις... "προσφορές" όταν θα ερωτηθούν από τους πελάτες τους.

Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 108 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News