Κυριακή, 8η Σεπτεμβρίου 2024  5:17 πμ
Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 18:14

Αχελώος: Παραποτάμια τοπία άκρως ελκυστικά (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα παραποτάμια τοπία του Αχελώου με την παρόχθια βλάστηση έχουν αυτή την εποχή ξεχωριστά χρώματα και ιδιαίτερα αυτά που είναι πολύ κοντά στη Γέφυρα της ΔΕΗ, μετά τον οικισμό Αγ. Γεωργίου Καλύβιων.

Το ποτάμι κυλά ήρεμα, με τον υδατοφράκτη της σύγχρονης γέφυρας να αποτελεί το ¨όριο¨ μεταξύ του καναλιού και της φυσικής κοίτης, με τα νερά να ¨συνεχίζουν¨ τη διαδρομή τους μέχρι τις εκβολές του Αχελώου.

Εκτάσεις με δενδρώδεις καλλιέργειες, πλατάνια, ιτιές και ευκάλυπτοι ομορφαίνουν την περιοχή και προκαλούν το ενδιαφέρον του επισκέπτη…

Ο μυθικός, Αχελώος, ο δεύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας, μπορεί να έχει αλλοιωθεί από τις πολλές παρεμβάσεις στην κοίτη του, αλλά συνεχίζει να δίνει ζωή με τα νερά του και να δημιουργεί μια σειρά από διαφορετικούς βιότοπους.

kalyvia.gr

Διαβάστηκε 128 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 18:16
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Στην ίδια κατηγορία