Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  12:54 πμ
Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024 21:32

Θέρμο: Eγκαίνια για την έκθεση βιβλιογραφίας από την Εταιρεία Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Εταιρεία Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης βιβλιογραφίας με τίτλο: «Αυτή η γη μας έθρεψε, σ’ αυτή τη γη χρωστάμε».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024, στο Αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θέρμου.

Η έκθεση περιλάμβανε εκθέματα από την προσωπική συλλογή του συγγραφέα-ερευνητή και Αντιπροέδρου της Εταιρείας, κ. Γεωργίου Β. Παπανικολάου και αναδείκνυε την πλούσια ιστορία της γεωργικής, αγροτικής παραγωγής και κτηνοτροφίας του τόπου μας. Με αυτή την πρωτοβουλία, η Εταιρεία Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου προσπαθεί να αναδείξει την αξία της γης που μας έθρεψε και να υπενθυμίσει την ευθύνη που έχουμε απέναντί της.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, διοργανώθηκε έκθεση προϊόντων από τοπικούς παραγωγούς του Δήμου Θέρμου, προβάλλοντας έτσι την πλούσια και υψηλής ποιότητας παραγωγή της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου, κ. Γεώργιος Χριστόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, υπογράμμισε τη σημασία της διαφύλαξης της αγροτικής μας κληρονομιάς.Τόνισε ότι η έκθεση αυτή, αποτελεί ένα φόρο τιμής σε όλους εκείνους που πάλεψαν, δούλεψαν και μόχθησαν για τη γη, διατηρώντας ζωντανή την παράδοση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χριστόπουλος στους ανθρώπους που κατά τον προηγούμενο αιώνα, αναζήτησαν λύσεις για την αύξηση των καλλιεργειών σε χώρες που υπέφεραν από τις καταστροφικές επιδράσεις των πολέμων, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις και καινοτομίες που συνεχίζουν να επηρεάζουν τον αγροτικό τομέα μέχρι σήμερα. Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της έκθεσης και όσους παρευρέθηκαν στα εγκαίνια.

Κατόπιν, ο κ. Γεώργιος Παπανικολάου, αναφέρθηκε στον σκοπό της έκθεσης, ο οποίος είναι η στήριξη και η προβολή των επαγγελματιών του Θέρμου, η λειτουργία περιπτέρων με τα τοπικά προϊόντα του τόπου, δράση και έκθεση που μπορεί κάθε χρόνο να πραγματοποιείται στο Θέρμο κι όχι μόνο τον Αύγουστο, η έκθεση προϊόντων και περίπτερα προβολής, που θα μπορούν να μεταφερθούν σε πολλές παρόμοιες γεωργικές ή παραγωγικές εκθέσεις και η δημιουργία, με τη στήριξη του Δήμου ή των συλλόγων του Θέρμου, μόνιμου καταστήματος στην Αθήνα όπου θα πωλούνται όλα τα τοπικά προϊόντα του Θέρμου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία της Εταιρείας και εξέφρασε τη στήριξή του σε παρόμοιες δράσεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την παραγωγή της περιοχής.

thermonews.gr

Διαβάστηκε 158 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News