Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  1:16 μμ
Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2024 22:33

Πάνω από 2.500 πιστοί στην 47η πανήγυρη της Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ναυπάκτου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αναμενόμενη και φέτος η αθρόα συμμετοχή των πιστών κάθε ηλικίας στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ναυπάκτου που πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Αυγούστου 2024.

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια επιτελέστηκαν οι ακολουθίες  της μεγάλης Δεσποτικής γιορτής της Μεταμόρφωσης του Χριστού. Χοροστάτησε ο γέροντας και ιδρυτής του κοινοβίου Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνας.  Έψαλλε χορωδία μοναχών και εθελοντές, με ειδική συμμετοχή του καλλικέλαδου πρωτοψάλτη Γεώργιου Φανάρα, από τη Θεσσαλονίκη.

Η παράδοση με το τυπικό των μοναχών, θέλει τις ιερές ακολουθίες τον Αύγουστο να γίνονται στον εσωτερικό κήπο της Μονής, που διαμορφώνεται κατάλληλα κάθε χρόνο από τους πατέρες και από ομάδες εθελοντών.

Το ιδιαίτερο κλίμα δίνει ξεχωριστή κατάνυξη, ενώ ο περιβάλλον χώρος είναι όαση δροσιάς μέσα στην καλοκαιρινή ζέστη για τους χιλιάδες πιστούς και φίλους της Μονής. 

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί και η ευλογία των καρπών που γίνεται μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, με τα φρούτα να διανέμονται στους πιστούς κατά το εορταστικό γεύμα αγάπης που ακολουθεί στην τράπεζα της Μονής.

Κατά την μοναστηριακή παράδοση, στο γεύμα σερβίρεται στους προσκυνητές ψάρι, ως επίσημο φαγητό που επιβάλλει το τυπικό στην εορτή του Σωτήρος.

Στιγμιότυπα από την αρτοκλασία κατά τον εσπερινό της εορτής

Το κήρυγμα του γέροντα Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνα

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

Το μοναστήρι  θεμελιώθηκε το 1977 και έως σήμερα συνεχίζει ακούραστα το μοναστικό και ιεραποστολικό του έργο στην ευρύτερη και τοπική κοινωνία, με τη συμπαράσταση από ένα πλήθος εθελοντών. Η Αδελφότητα και οι φίλοι της Μονής, προετοιμάζονται να εορτάσουν τα 50 χρόνια ιστορίας και προσφοράς, από τη θεμελίωση.

Για να γνωρίσετε τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα λειτουργιών και επισκέψεων της Ι. Μονής Μεταμόρφωσής του Σωτήρος στην Ναύπακτο επισκεφθείτε το www.imms.gr

Διαβάστηκε 200 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News