Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  1:20 μμ
Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2024 12:09

Αγρίνιο: Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου στον ΕΦΚΑ για το «κόψιμο» επιδόματος σε ανάπηρο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Κανένας ανάπηρος χωρίς τις αναγκαίες θεραπείες συντάξεις επιδόματα κανένας μόνος του όλοι στον αγώνα είμαστε δυνατοί», δήλωσαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου σε παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί της Τετάρτης (7/8) στο Αγρίνιο.

Η κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΦΚΑ στο Αγρίνιο έγινε με αφορμή απόφαση των ΚΕΠΑ για ποσοστό αναπηρίας εργαζομένου. Συγκεκριμένα, η καταγγελία ΣΕΑΑΝ ανέφερε ο Φ.Π. είναι συνταξιούχος βαριάς αναπηρίας και εξετάζεται και επανεξετάζεται από τα ΚΕΠΑ όλα αυτά τα χρόνια.

Σε ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο υπογραμμίζει πως η απόφαση των ΚΕΠΑ «δεν του αναγνωρίζει ποσοστό συνολικά στην κινητική αναπηρία γιατί απλά δεν θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν ότι δικαιούται το λεγόμενο εξωιδρυματικό επίδομα που δικαιούνται οι βαριά κινητικά ανάπηροι με πάνω από 67%».

Ύστερα από ένστασή του, σήμερα, Τετάρτη 7 Αυγούστου, περνάει από δευτεροβάθμια επιτροπή στο Αγρίνιο. Έτσι, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου δείχνει την συμπαράστασή με την σημερινή του κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 122 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News