Τρίτη, 6η Αυγούστου 2024  1:15 μμ
Τρίτη, 06 Αυγούστου 2024 09:33

«Ο ΠΛΑΤΕΡΟ ΚΙ ΕΓΩ» - Βραδιά για αφήγηση και πιάνο στο Αρχοντικό Μπότσαρη στην Ναύπακτο (Κυρ 11/8/2024 21:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Βραδιά για αφήγηση και πιάνο στις 11 Αυγούστου στο Αρχοντικό Μπότσαρη

Ο Δήμος Ναυπακτίας και το Θέατρο Χωρίς Αυλαία παρουσιάζουν τη βραδιά για αφήγηση και πιάνο «Ο Πλατέρο κι Εγώ», την Κυριακή, 11 Αυγούστου και ώρα 21:00’, στον Κήπο του Αρχοντικού Μπότσαρη.  Στο πιάνο η Κούλη Τσολοδήμου και στην αφήγηση ο Δημήτρης Σιούντας.

Σε αυτή τη συλλογή ποιημάτων (1914), ο νομπελίστας συγγραφέας Χουάν Ραμόν Χιμένεθ, δημιουργεί έναν παντοτινό μύθο, τον μύθο ενός αγαπημένου και πιστού (τετράποδου) συντρόφου. Σε αυτό το εμβληματικό πεζοποίημα της Ισπανικής λογοτεχνίας (με τις περισσότερες επανεκδόσεις μετά τον Δον Κιχώτη), ο Χιμένεθ συνθέτει έναν ανάγλυφο πίνακα, με φόντο το τοπίο της Ανδαλουσίας και θέματα όπως η φιλία, η ζωή στην ύπαιθρο, η ομορφιά της φύσης, ο φόβος, ο θάνατος.

Το 1960, ο χαρισματικός μουσικοσυνθέτης Μάριο Καστελνουόβο Τεντέσκο «ντύνει» μουσικά το έργο του Χιμένεθ, με αριστουργηματικό τρόπο, χρησιμοποιώντας απλές λαϊκές μελωδίες της Ανδαλουσίας, αλλά προσδίδοντάς τους μιαν άλλη διάσταση. Το απλό, τρυφερό και λυρικό συναντά το μεγαλειώδες!

ΚΕΙΜΕΝΟ:         Χουάν Ραμόν Χιμένεθ (μτφ. Κούλη Τσολοδήμου)

ΜΟΥΣΙΚΗ:         Μάριο Καστελνουόβο Τεντέσκο

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Δημήτρης Σιούντας

ΠΑΙΖΟΥΝ:         Κούλη Τσολοδήμου (πιάνο)

                          Δημήτρης Σιούντας (αφήγηση)

ΠΑΡΑΓΩΓΗ:      Θέατρο Χωρίς Αυλαία

Διαβάστηκε 62 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Αυγούστου 2024 09:41
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News