Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:56 πμ
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 09:53

Προχωρά ο δρόμος που φέρνει πιο κοντά τη Λευκάδα - Πότε θα είναι έτοιμος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εντός του τρέχοντος έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο της διπλής οδικής συνδέσης της Λευκάδας με τον καινούργιο άξονα Άκτιο-Αμβρακία το οποίο θα καταστήσει σημαντικά ευκολότερες τις μετακινήσεις στο νησί του Ιονίου.

Το έργο αφορά στη σύνδεση της Λευκάδας μέσω δύο νέων οδικών τμημάτων και συγκεκριμένα το τμήμα «Βόνιτσα-Λευκάδα», μήκους περί τα 16 χλμ. και το τμήμα «Άκτιο-Άγιος Νικόλαος» με 5 χλμ.

Το τμήμα «Άκτιο-Άγιος Νικόλαος» ολοκληρώθηκε στα μέσα Απριλίου 2023, ενώ ακόμα μεγαλύτερη τουριστική ώθηση στην περιοχή αναμένεται να δοθεί με την παράδοση σε κυκλοφορία και του έτερου τμήματος, Βόνιτσα-Λευκάδα, η οποία εκτιμάται ότι θα γίνει πριν το τέλος του 2024.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020 και σηματοδοτούν τη συντόμευση των μετακινήσεων από και προς της Λευκάδα, καθώς και τη σύνδεση με την Ιόνια και την Αμβρακία Οδό.

Θυμίζουμε ότι η τελευταία εγκαινιάστηκε στο σύνολό της στα τέλη Ιανουαρίου 2024 έχοντας μήκος 49 5 χλμ., χωρίς διόδια, με 2+2 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορία και κεντρική διαχωριστική νησίδα.

Η διπλή σύνδεση της Λευκάδας
Το έργο εκτελείται στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αφορά στην οδική σύνδεση της Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας. Η υπόψη οδική σύνδεση προβλέπεται να πραγματοποιείται μέσω 2 νέων οδικών τμημάτων:

α) του τμήματος Βόνιτσας – Λευκάδας, μήκους περίπου 16 χιλιομέτρων και
β) του τμήματος Ακτίου – Αγίου Νικολάου, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων.

Τα νέα οδικά τμήματα αντικαθιστούν ή βελτιώνουν ήδη υπάρχοντα τμήματα. Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται, επίσης, η κατασκευή κάθε είδους έργων, που αφορούν στον νέο αγωγό ύδρευσης Λευκάδας, συνολικού μήκους περίπου 7,85 χλμ, ο οποίος προβλέπεται να διέρχεται εντός της ζώνης κατάληψης τού ως άνω νέου οδικού έργου. Τα μήκη εμπλοκής του αγωγού ύδρευσης με τα νέα οδικά έργα είναι τα ακόλουθα

i) τμήμα Άκτιο – Άγ. Νικόλαος, περίπου 2,6 χλμ (από χ.θ. 2+200 περίπου έως χ.θ. 4+800 περίπου)
ii) τμήμα Βόνιτσα – Λευκάδα, περίπου 5,1 χλμ (από χ.θ. 9+800 περίπου έως χ.θ. 14+900 περίπου).

Όπως είχε δηλώσει προ ολίγων εβδομάδων ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, όταν είχε επισκεφτεί την περιοχή για να παρακολουθήσει την πρόοδο των έργων, η διπλή σύνδεση της Λευκάδας σε συνδυασμό με τον οδικό άξονα Άκτιο-Αμβρακία συνιστούν παρεμβάσεις με σημαντικό αναπτυξιακό πρόσημο και μεγάλη κοινωνική ανταποδοτικότητα.

carandmotor.gr

Διαβάστηκε 180 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News