Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:53 πμ
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024 21:33

Χορός, τραγούδι και ανεξάντλητο κέφι | Η παράδοση ζωντανεύει στο 7ο Παντανασσιώτικο Αντάμωμα | (Βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 7ο Παντανασσιώτικο Αντάμωμα: Μια γιορτή παράδοσης, ψυχικής αδέλφωσης και επανασύνδεσης με τις ρίζες

Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024, η πλατεία του χωριού Παντάνασσα Αιτωλοακαρνανίας πλημμύρισε από ήχους, χρώματα και συναισθήματα, καθώς πραγματοποιήθηκε το 7ο Παντανασσιώτικο Αντάμωμα. Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Πυγμαίος ο Τριχώνιος", έχει καθιερωθεί ως ένας ετήσιος θεσμός που υπερβαίνει τα όρια ενός απλού πανηγυριού.

Η βραδιά ξεκίνησε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ενώ η ορχήστρα με τους Βασίλη Κωστούλα, Βαγγελιώ Χρηστιά, Θανάση Χαλιλόπουλο, Μαριλένα και Κώστα Σαγάνη ξεσήκωσε το κοινό με τις μελωδίες της. Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τους παρευρισκόμενους να χορεύουν και να τραγουδούν με την ψυχή τους.

Πέρα από τη διασκέδαση, το Παντανασσιώτικο Αντάμωμα αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους απανταχού Παντανασσιώτες να ξανασυναντηθούν και να αναζωπυρώσουν τους δεσμούς τους με τον τόπο καταγωγής τους. Είναι μια γιορτή ψυχικής αδέλφωσης, όπου οι κάτοικοι του χωριού και οι επισκέπτες έρχονται πιο κοντά, μοιράζονται ιστορίες και εμπειρίες, και ενισχύουν την αίσθηση της κοινότητας.

Το 7ο Παντανασσιώτικο Αντάμωμα ήταν μια ξεχωριστή βραδιά που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους συμμετείχαν. Οι διοργανωτές αξίζουν συγχαρητήρια για την άρτια οργάνωση και την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης, η οποία αναμένεται να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για την Παντάνασσα και τους κατοίκους της για πολλά χρόνια ακόμα.

 

Διαβάστηκε 191 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News