Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:59 πμ
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024 21:21

Εντυπωσίασε το 1ο Panetoliko Mountain Trail Run (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το κίνητρο «για να πάρουμε τα βουνά» υπήρχε! Το πρώτο Panetoliko Mountain Trail Run είναι γεγονός και εντυπωσίασε όλους όσους συμμετείχαν!

Το πρωί της Κυριακής 21/07/24 πραγματοποιήθηκε ο αγώνας αυτός που διέθετε δύο διαδρομές, η μια ήταν 13 χιλιομέτρων και η δεύτερη 7 χιλιομέτρων, ενώ δεν απευθύνονταν αποκλειστικά και μόνο σε αθλητές που ασχολούνται με το τρέξιμο και το δυναμικό βάδην, αλλά σε όλους που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, διότι πρόκειται για ήπιες χωμάτινες διαδρομές.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι διαδρομές διέρχονταν από τα μονοπάτια που θα ενταχθούν στο Εθνικό Μητρώο Μονοπατιών, επομένως διαθέτουν ήδη σήμανση. Τα σημεία διέλευσης έκλεψαν την παράσταση, διότι είναι ιδιαίτερης ομορφιάς, ενώ οι συμμετέχοντες εκτός όλων των άλλων συνάντησαν ακόμη και καταρράκτες!

Oι διοργανωτές ήταν οι τέσσερις πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αγίου Βλασίου, του Πεντακόρφου, της Χαράστης και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Χούνης, συμμετείχε επίσης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαργιάδας, ενώ την συνδιοργάνωση υποστήριξε τόσο ο Δήμος Αγρινίου, όσο και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η έναρξη της πρώτης διαδρομής, των 13 χιλιομέτρων, έγινε από την πλατεία Σχίζα στο Πεντάκορφο, πέρασε μέσα από μονοπάτια και κατέληξε στην κεντρική πλατεία του Αγίου Βλασίου, ενώ η δεύτερη διαδρομή, των 7 χιλιομέτρων, ξεκίνησε από τον Άγιο Βλάσιο, έκανε μια κυκλική διαδρομή και ολοκληρώθηκε και πάλι στο ίδιο σημείο, στην κεντρική πλατεία του Αγίου Βλασίου.

Φωτογραφίες - video από ΠΕΝΤΑΚΟΡΦΟ Αιτωλοακαρνανίας (Pendakorfo)

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 172 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News