Κυριακή, 21η Ιουλίου 2024  5:24 πμ
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 19:09

Το 1ο Panetoliko Mountain Trail Run είναι γεγονός

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 1ο Panetoliko Mountain Trail Run είναι γεγονός! Αγώνας στα μονοπάτια του δικτύου μονοπατιών όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία ξεπέρασε κατά πολύ τις 100 συμμετοχές το Panetoliko Mountain Trail Run που διοργανώνεται για πρώτη φορά

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Το κίνητρο «για να πάρουμε τα βουνά» πλέον υπάρχει! Το πρώτο Panetoliko Mountain Trail Run είναι γεγονός!

Την Κυριακή 21/07/24 διοργανώνεται ο αγώνας αυτός που διαθέτει δύο διαδρομές, η μια είναι 13 χιλιομέτρων και η δεύτερη 7 χιλιομέτρων, ενώ δεν απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε αθλητές που ασχολούνται με το τρέξιμο και το δυναμικό βάδην, αλλά σε όλους που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, διότι πρόκειται για ήπιες χωμάτινες διαδρομές.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι διαδρομές διέρχονται από τα μονοπάτια που θα ενταχθούν στο Εθνικό Μητρώο Μονοπατιών, επομένως διαθέτουν ήδη σήμανση. Τα σημεία διέλευσης κλέβουν την παράσταση, διότι είναι ιδιαίτερης ομορφιάς, ενώ οι συμμετέχοντες εκτός όλων των άλλων θα συναντήσουν ακόμη και καταρράκτες!

Πέραν όλων όσων αφορούν άμεσα το Panetoliko Mountain Trail Run και ενδιαφέρουν τους συμμετέχοντες και υπάρχουν στις ιστοσελίδες των συλλόγων σημαντικό στοιχείο είναι ότι έχει εξασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση των συμμετεχόντων! Από το Αγρίνιο η ώρα αναχώρησης την Κυριακή έχει οριστεί για το πρωί στις 07.00 από τον παλιό σταθμό του ΚΤΕΛ (όπισθεν του Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου)και η ώρα της επιστροφής από τον τερματισμό έχει οριστεί για τις 14.30 της ίδιας ημέρας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της περιοχής και μέλος της επιτροπής της διοργάνωσης Κωνσταντίνος Βραχωρίτης μιλώντας στη «Σ» ανέφερε:

Ο Κωνσταντίνος Βραχωρίτης

«οι διοργανωτές είναι οι τέσσερις πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αγίου Βλασίου, του Πεντακόρφου, της Χαράστης και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Χούνης, ενώ συμμετέχει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαργιάδας, ενώ την συνδιοργάνωση υποστηρίζει τόσο ο Δήμος Αγρινίου, όσο και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Οι συμμετοχές είναι σε ικανοποιητικό βαθμό, καθώς μέχρι και την Τρίτη είχαν ξεπεράσει τις 100, ενώ οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν ακόμη και 30 λεπτά πριν τον αγώνα.

Ουσιαστικά οι τέσσερις σύλλογοι είχαν την ιδέα και η δουλειά για να διοργανωθεί το 1ο Panetoliko Mountain Trail Run ξεκίνησε από την αρχή της χρονιάς. Ήρθαμε σε επαφή με τον Δήμαρχο Αγρινίου και σιγά – σιγά καταφέραμε και στήσαμε την διοργάνωση, μέσω της οποίας θέλουμε να προβάλλουμε την περιοχή, αλλά και να δώσουμε το κίνητρο στον κόσμο να έρθει και να την γνωρίσει, αλλά μέσα από την διοργάνωση αυτή θα έχουμε τη δυνατότητα και εμείς οι ίδιοι να γνωρίσουμε την περιοχή μας και να την δούμε με μια διαφορετική ματιά. Η διοργάνωση είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι διέρχεται μέσα από τα μονοπάτια που θα ενταχθούν στο Εθνικό Μητρώο Μονοπατιών.

Ο κόσμος έχει δείξει ενδιαφέρον, γιατί εκτός από τις συμμετοχές αθλητών από τις Δ.Ε. Παρακαμπυλίων και Παναιτωλικού, αλλά και από το Αγρίνιο, έχουμε συμμετοχές από το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό και άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αυτό για εμάς.

Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει την διοργάνωση και αυτό φαίνεται από το ότι οι περισσότεροι εθελοντές που θα υποστηρίξουν τους αγώνες είναι από την περιοχή. Σκοπός και στόχος μας είναι να εξελιχθεί σε θεσμός για τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής, αλλά και όλου του νομού το Panetoliko Mountain Trail Run.

Ο αγώνας διαθέτει δύο διαδρομές. Η έναρξη της πρώτης διαδρομής, των 13 χιλιομέτρων, θα γίνει από την πλατεία Σχίζα στο Πεντάκορφο, διέρχεται μέσα από μονοπάτια και καταλήγει στην κεντρική πλατεία του Αγίου Βλασίου, ενώ η δεύτερη διαδρομή, των 7 χιλιομέτρων, θα ξεκινά από τον Άγιο Βλάσιο, θα κάνει μια κυκλική διαδρομή και θα ολοκληρώνεται και πάλι στο ίδιο σημείο, στην κεντρική πλατεία του Αγίου Βλασίου».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 112 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News