Κυριακή, 21η Ιουλίου 2024  5:28 πμ
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 10:24

Ναι, πάσχει το εμπόριο στο Αγρίνιο αλλά το ερώτημα είναι "τι πρέπει να κάνουμε;"...

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η συνάντηση με το Δήμαρχο Αγρινίου, που είχαν χθες ο Πρόεδρος και τα μέλη του νέου Δ.Σ του Συλλόγου Εμπόρων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου, πρέπει να θεωρείται κάτι αναμενόμενο από την στιγμή που τα νέα δεν είναι καθόλου καλά από την κίνηση στην αγορά.

Οι έμποροι έβγαλαν μια ανακοίνωση που έλεγε ότι "συζητήθηκαν όλα τα θέματα που
απασχολούν τον Εμπορικό κόσμο της Πόλης μας και ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πτωτική πορεία που παρουσιάζει η αγορά εδώ και αρκετούς μήνες και ο προβληματισμός που υπάρχει μεταξύ των συναδέλφων για την επόμενη μέρα και η στήριξη που πρέπει να έχουν οι τοπικές μας επιχειρήσεις από όλους.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των συναδέλφων καθώς και τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που ανακύπτουν και συμφωνήθηκε να υπάρξουν συνεργασίες και κοινές δράσεις μεταξύ του Δήμου και του Συλλόγου Εμπόρων και Επιχειρηματιών.

Τα μέλη του Δ.Σ αναφέρθηκαν και στη γενικότερη πορεία της οικονομικής ζωής της περιοχής μας, στην έλλειψη εισροών που παρατηρείτε στην Πόλη και στην ανάγκη να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν και κυρίως να στηριχθεί και να ενισχυθεί ο αγροτικός τομέας που παραδοσιακά στηρίζει ακόμη και σήμερα την οικονομική ζωή της περιοχής μας".

Ωραία, σωστές και γνωστές οι διαπιστώσεις, ειδικά αν δει κανείς την πορεία άλλων περιοχών στον κοινό μας γεωγραφικό χώρο.

Όμως, λείπει το "δια ταύτα". Το παλιό γνωστό "τι πρέπει να κάνουμε" που στοιχειώνει την οικονομική ζωή της περιοχής, ίσως και με τον τρόπο που το είπε πριν από πολλά χρόνια ο Μαρξ...

Όμως, δεν υπάρχει χρόνος πλέον, χρειάζονται άμεσες προτάσεις. Θα κάνουμε αυτό για την εξωστρέφεια, θα δώσουμε αυτά τα κίνητρα(σ.σ. ειδικά όταν οι καιρικές συνθήκες κάποια στιγμή θα φτιάξουν), θα στρέψουμε με αυτό τον τρόπο τον υπόλοιπο δήμο στην αγορά της πόλης, θα προτείνουμε αυτό το παραγωγικό μοντέλο.

Συγκεκριμένα. Πρέπει να ξέρουμε για τι μιλάμε, τι δουλειές και τι έργα αναμένονται στη περιοχή. Πάνω από όλα, τι είδους καλλιέργειες, διότι όσο και να χτυπιόμαστε η περιοχή δύο ευλογίες έχει: την γη και το νερό.

Αν η μια πρόταση είναι οι συνεχείς επαφές με φορείς και η άλλη είναι η καταγγελία του δυτικού οικονομικού μοντέλου, το Αγρίνιο δεν θα βρει εισοδήματα για αγορές ποτέ των ποτών...

Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 152 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News