Κυριακή, 6η Οκτωμβρίου 2024  6:21 πμ
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 09:16

Τα 100 χρόνια του Παναιτωλικού, οι άλλες ομάδες και οι χιλιάδες ντόπιες απόψεις!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για την εκδήλωση του Παναιτωλικού με τον δήμο Αγρινίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου χθες μπορεί να υπάρχει και ο ίδιος αριθμός απόψεων με τον πληθυσμό του Αγρινίου!

Ακόμη και την ώρα που γινόταν η εκδήλωση μπορούσαμε να ακούσουμε μέσα στην αίθουσα χαμηλόφωνα ένα σωρό εκτιμήσεις για το γεγονός που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Είναι ίδιον του τόπου μας, δεν αλλάζει αυτό. Για άλλον ο καπνός από το τρίπτυχο "ελιά-καπνός-Παναιτωλικός" είναι μια φολκλορική αναφορά (όπως και το ίδιο το σύνθημα), για άλλον είναι η ουσία του Αγρινίου.

Άλλος θυμάται ότι ο καπνός έφερε αγώνες και επαναστάσεις στην τοπική πολιτική ιστορία, άλλος ότι έφερε εισόδημα, ξένο εργατικό δυναμικό, έθρεψε τους εμπόρους που έβγαλαν λεφτά και μεγάλωσαν την πόλη κι άφησε στον χρόνο δυνάμεις σαν τον "Παπαστράτο" που ακόμη υπάρχουν στην ζωή της χώρας.

Άλλος έκρινε ότι ήταν σαν ένα παρακάλι να βοηθήσουν οικονομικά οι Αγρινιώτες την ομάδα, άλλος ότι ήρθε η ώρα να βάλουν όλοι πλάτη και να γυρίσουν πίσω λίγες από τις χαρές που έχουν πάρει.

Ή για το περίφημο αίσθημα ότι "ο Παναιτωλικός δεν είναι παράρτημα κανενός", που όντως κουβεντιάζεται πολύ μέσα στην αθλητική Ελλάδα και είναι η τοπική περηφάνεια.

Άλλοι αναρωτήθηκαν γιατί τώρα η σύνδεση με τον δήμο και- ας μην γελιόμαστε- ειδικά με τον δήμαρχο Αγρινίου και άλλοι είπαν ότι πολύ άργησε αυτή η διαδικασία.

Κάποιοι είπαν όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι, όπως το περιέγραψε κι ο Φώτης Κωστούλας και κάποιοι ότι ο Παναιτωλικός ο ίδιος είναι πολιτικοποιημένος...

Λίγοι ήταν εκείνοι που βρήκαν, πάντως, συγκεκριμένες προτάσεις για να βοηθήσει ο Παναιτωλικός την τοπική οικονομία και να βοηθηθεί από αυτή, ίσως υπήρξε μόνο μια αναφορά .
Από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς όμως, υπάρχει κάτι που δεν αλλάζει: Σε δύο χρόνια ο Παναιτωλικός γιορτάζει 100 χρόνια, κάτι που ελάχιστες ομάδες μπορούν να περηφανευτούν.

Μέχρι τότε, η ομάδα θα πάει σταθερά με ένα σχήμα, αρέσει δεν αρέσει αυτό σε μερίδα του κόσμου. Το βασικότερο, η ομάδα έχει αξία και αποτίμηση που περιλαμβάνει γήπεδο, υποδομές, προπονητήριο, στελέχη.

Ας ρωτήσει κάποιος τα (πιο;) ιστορικά Γιάννενα που τα πουλάνε οι διάδοχοι του αποβιώσαντος Χριστοβασίλη και ζητούν 8 εκ. ευρώ χωρίς να υπάρχει τίποτε από τα παραπάνω...

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 180 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 12:16
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.