Δευτέρα, 20η Μαίου 2024  6:38 μμ
 
wm small
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 18:25

Έγκριση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και των αλλαγών στο κυκλοφοριακό στο Αγρίνιο.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επίσημα παρουσιάστηκε από τον δήμου Αγρινίου τον σχεδιασμό του για το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης από αρμόδια υπάλληλο και ακλούθησαν οι παρεμβάσεις των παρατάξεων. Η πρόταση του Δήμου έχει κόστος 76,2 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος εκ των οποίων πάνω από 50 εκατομμύρια είναι από δημόσιες επενδύσεις.

Νωρίτερα ο κ. Παπαναστασίου χαρακτήρισε την συνεδρίαση ως «ίσως την σημαντικότερη στην τρέχουσα δημοτική περίοδο» σχετικά με το ΒΑΑ που είναι πρόγραμμα που αφορά στον αστικό ιστό της πόλης και μόνο. Όπως είπε, το Αγρίνιο μπαίνει πλέον στους μεγάλους της χώρας αφού στην Περιφέρεια ο σχεδιασμός αφορά σε Πάτρα και Αγρίνιο μόνο.
Στην ουσία συζητήθηκαν μαζί τα θέματα του προγράμματος ΒΑΑ και η νέα κυκλοφοριακή μελέτη/παρέμβαση ως ενιαίο θέμα. Μαζί με το κομμάτι των πεζοδρομήσεων και τα άλλα θέματα που βάζει η νέα κυκλοφοριακή μελέτη, το ΒΑΑ αφορά επί της ουσίας σε όλες τις παρεμβάσεις που θα γίνουν σε Αγρίνιο και Άγιο Κωνσταντίνο και οι εισηγήσεις σε πολλές περιπτώσεις ήταν κοινές και για τα δύο ζητήματα. «Το πρόγραμμα θα αλλάξει την πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος Αγρινίου θέτοντας στόχο να γίνει η πόλη πιο φιλική για τον πολίτη πάνω σε έναν σχεδιασμό που θα συνεχιστεί από τα όσα έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Μοσχολιός έκανε λόγο για χαμένη ευκαιρία για την περιφέρεια της πόλης καθώς οι πολίτες στις δημοτικές ενότητες έτσι γίνονται δεύτερης κατηγορίας. «Δεν διαφωνούμε κατά βάση με την φιλοσοφία των προτάσεων, διαφωνούμε με τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί», εξήγησε.

Από την πλευρά του ο κ. Τραπεζιώτης έκανε λόγο για εμμονή «με το κέντρο της πόλης και την πλατεία Δημοκρατίας» και για αναποτελεσματικότητα που οδηγεί σε «νέο σφράγισμα μια κλειστή πόλη που το καλοκαίρι δεν αναπνέει και οι πολίτες της το καλοκαίρι την εγκαταλείπουν». Όπως εξήγησε ο ίδιος θεωρεί πως χάθηκαν ήδη μεγάλες ευκαιρίες με έργα που απεντάχθηκαν και με προτάσεις που δεν έγιναν και η παράταξή του δεν θα εγκρίνει έναν σχεδιασμό για το πρόγραμμα ΒΑΑ που δεν έχει τίποτε το καινούριο να προσθέσει.

Την διαφωνία της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση εξέφρασε ο επικεφαλής της κ. Παπανικολάου κάνοντας λόγο για προγράμματα με προκαθορισμένους από την Ε.Ε. στόχους, που έχουν φέρει διαχρονικά τα αποτελέσματα που όλοι βλέπουν, όπως είπε. Στο ίδιο μήκος και ο κ. Μερμίγκης από το Ανυπότακτο Αγρίνιο αμφισβητώντας ότι τέτοιοι σχεδιασμοί λαμβάνουν υπόψη τους τις ανάγκες των πολιτών, με αποτέλεσμα χρόνια τώρα να υπάρχει έλλειμμα υποδομών παρά τα δισεκατομμύρια που έχουν δαπανηθεί. «Στο τέλος θα καταλήξουμε σε ένα διαγωνισμό με την Πάτρα για το ποιος θα πάρει τι», τόνισε. Για «τσιμεντάρισμα της πόλης» έκανε λόγο ο κ. Καζαντζής που εξέφρασε τον φόβο ότι θα υπάρξει και νέα μελέτη που θα χρειαστεί και πάλι να πληρωθεί.

«Κατά μεγάλο βαθμό εκτός θέματος»(!) χαρακτήρισε τις προτάσεις ο πρόεδρος του συμβουλίου κ. Ρόκος, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη Παπαναστασίου. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου δήλωσε ότι η «πόλη είναι ήδη στενή και δεν χωρά άλλες πεζοδρομήσεις» και ζήτησε την καταψήφιση της παρέμβασης στην κυκλοφοριακή μελέτη, όπως είχε κάνει και την προηγούμενη φορά που είχε συζητηθεί το θέμα. Ο εκπρόσωπος του ραδιοταξί Αγρινίου ζήτησε να μην υπάρξουν νέες πεζοδρομήσεις στο κάτω μέρος της πλατείας Δημοκρατίας γιατί θα μεταφέρουν την κίνηση σε συγκεκριμένες οδούς χωρίς κανένα όφελος.

Στη δευτερολογία του ο δήμαρχος Αγρινίου έκανε λόγο για κάποιους που θέλουν να μην γίνει τίποτε στην πόλη και να μείνουν όλα στάσιμα. «Εμείς αποφασίσαμε να μην μείνουμε στάσιμοι και να μην πάμε πίσω», τόνισε και αποκάλυψε ότι ήταν έμποροι εκείνοι που του ζήτησαν περισσότερους πεζόδρομους σε πολλά σημεία. «Υπήρχε χρόνος για προτάσεις για την κυκλοφορία αλλά κάποιοι θέλουν να διαφωνούν στα πάντα, όμως προτάσεις δεν έκαναν», κατέληξαν.

Το ΒΑΑ πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας, λευκά από τους κ. Ρόκο και Καζαντζή, αποχή από την παράταξη Μοσχολιού και αρνητικές έξι ψήφους. Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και η νέα κυκλοφοριακή μελέτη που συζητήθηκε για ακόμη μια φορά, όπως προαναφέρθηκε.

dscn3672
dscn3676 dscn3678 dscn3680 dscn3683 dscn3684 dscn3686 dscn3688 dscn3691 dscn3693 dscn3695 dscn3698 dscn3702 dscn3708

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1581 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα