Τρίτη, 2η Ιουλίου 2024  3:49 μμ
Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 21:16

Πανελλήνιες 2024: Η πρώτη τoυ Μεσολογγίου και το μήνυμα της

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«“Vincit qui se vincit” διακηρύττουν από τα βάθη της αρχαιότητας οι Ρωμαίοι και για εμένα στη φράση αύτη κρύβεται το κλειδί της επιτυχίας για τις Πανελλήνιες».

Με τη λατινική αυτή φράση που σημαίνει «νικά αυτός που νικά τον εαυτό του» σχολιάζει την επιτυχία της η μαθήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Μεσολογγίου « Σχολή Ελληνικών Μαθημάτων» Δήμητρα Παπαδοπούλου που αρίστευσε στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η Δήμητρα ήταν υποψήφια στο 1ο Επιστημονικό επίπεδο Ανθρωπιστικών Σπουδών. Έγραψε 18,1 στη Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 18,9 στα Αρχαία Ελληνικά, 20 στα Λατινικά και 19,3 στην Ιστορία. Συγκέντρωσε μέσο όρο 19,08 και 19075 μόρια.

Αναφέρει τα εξής η Δήμητρα για την επίδοση της:

« “Vincit qui se vincit” διακηρύττουν από τα βάθη της αρχαιότητας οι Ρωμαίοι και για εμένα στη φράση αύτη κρύβεται το κλειδί της επιτυχίας για τις Πανελλήνιες.

Οι εξετάσεις αυτές, στις οποίες κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές ρίχνονται στη μάχη, ανεβαίνουν τον δύσκολο, γεμάτο εμπόδια δρόμο προς την κορυφή προσπαθώντας να κερδίσουν μια θέση στις σχολές των ονείρων τους, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας πνευματικός, σωματικός και ψυχικός αγώνας με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Προσωπικά, νιώθω ιδιαίτερα ευτυχισμένη που με τη βοήθεια του Θεού κατάφερα να επιτύχω τον στόχο μου, που ήταν να εισαχθώ στη Νομική Σχολή Αθηνών με απώτερο σκοπό να εργαστώ στο μέλλον στο διπλωματικό ή το δικαστικό σώμα.

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τους γονείς μου και ιδιαίτερα τη μητέρα μου, η οποία ως φιλόλογος με καθοδήγησε στα μονοπάτια της γνώσης και της σοφίας ,καθώς και τους καθηγητές του σχολείου μου, οι οποίοι με στήριξαν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους και την επίδοσή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Άλλωστε, αυτό που αξίζει να πράττουμε καθημερινά για να κερδίζουμε τους «Μαραθώνες» της ζωής είναι να ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ και να ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ακόμη και όταν βιώνουμε αρνητικά συναισθήματα έχοντας πάντοτε στο νου μας τη φράση του Αμερικανού προέδρου Theodore Roosevelt : « Πίστεψε ότι μπορείς και έχεις ήδη κάνει τον μισό δρόμο!

Την επιτυχία μου αφιερώνω στον παππού μου, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, που ως «Σωκράτης» με δίδαξε τις αρετές της επιμονής και της υπομονής για να πραγματοποιώ τα όνειρά μου!»

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 129 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News