Τρίτη, 2η Ιουλίου 2024  10:58 πμ
Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 16:33

Τορεχόν: «Έμεινα στον Παναιτωλικό για την εκτόξευση»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Σίλβα Τορεχόν ήταν από τους κορυφαίους του Παναιτωλικού την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Ο Αργεντινός αριστερός μπακ που παρέμεινε κάτοικος Αγρινίου λίγες μέρες μετά από την υπογραφή του μίλησε στο monobala.gr για την απόφασή του και τους στόχους του, αλλά όχι μόνο.

Ο Τορεχόν το περασμένο καλοκαίρι ήταν επιλογή του συμπατριώτη του και τότε τεχνικού του Πανατωλικού του Γκάμπριελ Σούρερ.

Ο Γιάννης Πετράκης όμως με την έλευσή του στις αρχές του Οκτώβρη φυσικά και εμπιστεύτηκε τον Αργεντινό στο να συνεχίσει να ελέγχει όλη την αριστερή πλευρά επιμένοντας στο 3-5-2.

Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός με το τέλος της χρονιάς ήταν επόμενο να θέλει την παραμονή του Τορεχόν, με τη διοίκηση να κάνει την επιθυμία του 65χρονου πραγματικότητα.

Η χημεία ομάδας, διοίκησης και φιλάθλων
Γιατί όμως ο Τορεχόν είπε «ναι» στην πρόταση του Παναιτωλικού και παρέμεινε στο ρόστερ του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά;

«Φάνηκε πως και οι δύο πλευρές θέλαμε την επίτευξη της συμφωνίας και ψάξαμε όλο αυτό το διάστημα των συζητήσεών μας τρόπο για να το πετύχουμε.

Ο Παναιτωλικός είναι ένα κλαμπ όπου την περσινή χρονιά δημιούργησε μία πολύ καλή χημεία τόσο μέσα στην ομάδα όσο και με τη διοίκηση.

Κάτι ανάλογο το βίωσα και με τους φιλάθλους μας και την πολύ δυνατή στήριξη που μας έδειξαν ειδικά στο φινάλε.

Τόσο στα παιχνίδια μας στο Αγρίνιο όσο και εκτός έδρας και όλοι μαζί ενωμένοι τα καταφέραμε».

«Μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα πράγματα»

Ποιο ήταν όμως το κλειδί στη διάρκεια των συζητήσεων στο να πει το ναι και να παραμείνει στον Παναιτωλικό;

Ο Τορεχόν έχει την απάντηση. «Θεωρώ ότι τη νέα χρονιά μπορούμε μαζί με τους συμπαίκτες μου να πετύχουμε ακόμη καλύτερα πράγματα.

Τόσο για το ίδιο το κλαμπ όσο και για μας προσωπικά».

Κι όσο για το αν ήταν μία εύκολη απόφαση για τον ίδιο ο Αργεντινός ήταν ξεκάθαρος:

«Ήταν τιμή για εμένα να συνεχίσω στον Παναιτωλικό.

Θεώρησα πως θα μου έκανε καλό να μην αλλάξω περιβάλλον και να τα δώσω όλα για να πετύχω τους στόχους μας ανεβάζοντας τον πήχη».

Ποιοι είναι όμως οι προσωπικοί του στόχοι για τη νέα χρονιά που έρχεται;

«Να μεγαλώσω σαν ποδοσφαιριστής και σαν άνθρωπος», ήταν το αρχικό του σχόλιο και συνέχισε:

«Και φυσικά όλοι μαζί με τους συμπαίκτες μου να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τον Παναιτωλικό σε ένα υψηλότερο επίπεδο όπως του αξίζει.

Να τον εκτοξεύσουμε με τα αποτελέσματά μας μέσα στο γήπεδο.

Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που έμεινα».

Η απίστευτη βραδιά και ανάμνηση ζωής

Ο Τορεχόν κι ενώ έχει μπει σε ρυθμούς προετοιμασίας υπό τις οδηγίες του Γιάννη Πετράκη για τη νέα αγωνιστική περίοδο θυμάται σαν φιλμ όλα τα παιχνίδια της περσινής χρονιάς.

Της πρώτης του με τη φανέλα του Παναιτωλικού και συνάμα πρώτης εκτός Αργεντινής αλλά και στην Ευρώπη.

«Θυμάμαι ειλικρινά όλα μας τα παιχνίδια. Ιδιαίτερα όμως εκείνο με τον Πανσερραϊκό στο Αγρίνιο ήταν μία απίστευτη βραδιά και κρίμα που δεν είχε κόσμο για να το ζήσει μαζί μας.

Προσωπικά θα τη θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή.

Σε ένα παιχνίδι όπου θέλαμε πάση θυσία να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης χάρη στα τρία δικά μου γκολ και για αυτό φρόντισα φεύγοντας να πάρω μαζί μου τη μπάλα του παιχνιδιού».

«Ώθηση από τους φιλάθλους μας με τον Ατρόμητο»

Ο Τορεχόν εκτός από το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, που ήταν το πρώτο στο 2024 και θα έχει να το θυμάται για όλη του τη ζωή, στάθηκε σε ένα ακόμη της πορείας στην Stoiximan Super League.

«Ένα ακόμη πολύ σημαντικό παιχνίδι ήταν αυτό με τον Ατρόμητο για τα playouts.

Ήταν ένα ακόμη παιχνίδι επιβίωσης που είχαμε να δώσουμε για να πετύχουμε το στόχο της παραμονής μας στην κατηγορία και έπρεπε οπωσδήποτε να το κερδίσουμε.

Και τα καταφέραμε παίρνοντας ώθηση από τους φιλάθλους μας.

Μετά από αυτό το παιχνίδι και σε συνδυασμό και με τα άλλα αποτελέσματα εκείνης της αγωνιστικής πετύχαμε την παραμονή μας σε ένα παιχνίδι δύσκολο όπου είχαμε την προσοχή μας μόνο στο πως θα το κερδίσουμε και όχι τι γινόταν στα άλλα παιχνίδια.

Η ατμόσφαιρα που είχανε δημιουργήσει οι φίλαθλοί μας ήταν απίστευτη και μας έδωσαν την απαιτούμενη ώθηση που χρειαζόμασταν για να ξεπεράσουμε και την πίεση που δεχτήκαμε».

Η πίκρα του αποκλεισμού από το τελικό

Κι όσο για το παιχνίδι στην πορεία στο Κύπελλο που ξεχώρισε ήταν:

«Σίγουρα φθάνοντας στα ημιτελικά θέλαμε όλοι μας να κάνουμε και το επόμενο βήμα.

Αυτό της πρόκρισής μας στο τελικό.

Μπορεί να χάσαμε στο Αγρίνιο με 1-0 αλλά παρόλα συνεχίσαμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και με αυτή τη λογική πήγαμε στην Θεσσαλονίκη.

Τα δώσαμε όλα και παρά το ότι φθάσαμε κοντά στο να σκοράρουμε δεν τα καταφέραμε και μας έμεινε αυτή η πικρή γεύση της προσπάθειάς μας.

Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο».

«Πολύ καλός προπονητής ο Πετράκης»

Τέλος για τον ρόλο του Γιάννη Πετράκη στην περσινή πορεία του Παναιτωλικού αφού διαδέχτηκε τον Γκάμπριελ Σούρερ ο Τορεχόν σχολίασε:

«Με την άφιξή του φρόντισε να δουλέψει πάνω σε κάποιες λεπτομέρειες για να κάνουμε μία επανεκκίνηση και να αρχίσουμε να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλαμε.

Πέτυχε να βρει το τρόπο να το πετύχει και θεωρώ όπως τον έχω ζήσει πως πρόκειται για έναν πολύ καλό προπονητή».

Πάρης Τσελεπίδηςmonobala.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 118 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 16:43
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News