Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  9:09 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 17:59

Το Αγρίνιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων-Συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Χριστίνα Τσέτσου με τους κ.κ. Χρήστο Αγγέλη (αριστερά) και Σπύρο Πάικα.

Στη διεξαγωγή των αγώνων της τελικής φάσης του 39ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου των Δικηγορικών Συλλόγων, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι στα γραφεία του Δικηγορικού συλλόγου Ιωαννίνων, η Πρόεδρος του ΔΣΙ και της οργανωτικής επιτροπής κ. Χριστίνα Τσέτσου, ο προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου κ. Χρήστος Αγγέλης και το μέλος της οργανωτικής επιτροπής κ. Σπύρος Πάικας.Οι αγώνες θα γίνουν στα Γιάννινα από 27 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2024.

Στη συνέντευξη Τύπου, οι ομιλητές ανέλυσαν τη σημασία αυτού του καταξιωμένου θεσμού, τις προσπάθειες που καταβάλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων ως διοργανωτής του φετινού πρωταθλήματος ώστε να υπάρξει απόλυτη επιτυχία από κάθε άποψη και όσοι επισκεφθούν τα Γιάννινα να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Εκτός από τη διεξαγωγή των αγώνων θα υπάρχουν παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Υπολογίζεται ότι θα επισκεφθούν τα Γιάννινα με τις αποστολές των ομάδων περίπου 500 άτομα. Η πρεμιέρα των αγώνων θα γίνει την Πέμπτη 27 Ιουνίου.

Στην τελική φάση θα λάβουν μέρος οι ομάδες των δικηγορικών συλλόγων ΑΡ.Μ.Α Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Σόλων Αθηνών, Αριστοτέλης Θεσσαλονίκης, Δράκων Αθηνών, Αγρινίου, Νέμεσις Αθηνών, Sui Generis Αθηνών, Κατερίνης, Κοζάνης, Δημοσθένης Αθηνών, Ηρακλείου, Αστέρας Ευελπίδων Αθηνών, Χαλκίδας, Χανίων, Βόλου.

Η Χριστίνα Τσέτσου Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων δήλωσε:

«Θέλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για την τελική φάση του 39ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων που θα γίνει στη φιλόξενη πόλη των Ιωαννίνων από 27 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2024 υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, με την έμπρακτη στήριξη πολλών χορηγών και κυρίως με τις άοκνες προσπάθειες των εθελοντών του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Το πρωτάθλημα αυτό έχει καταξιωθεί ιστορικά ως θεσμός και γιορτή του ποδοσφαίρου. Φέτος, η διεξαγωγή του στα Γιάννινα, συμπίπτει με την συμπλήρωση σαράντα χρόνων από την ίδρυση της ομάδας ποδοσφαίρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

Η διοργάνωση αυτή ενισχύει τη συναδελφικότητα, προάγει τις αρχές του υγιούς αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας με προμετωπίδα το «Ευ Αγωνίζεσθαι». Καλούμε τους συμπολίτες μας όλες αυτές τις ημέρες να συμμετάσχουν στη χαρά του ποδοσφαίρου, με τις 16 ομάδες δικηγορικών συλλόγων της χώρας που θα λάβουν μέρος στους αγώνες της τελικής φάσης. Να αγκαλιάσουν όλες τις ομάδες με τη φυσική τους παρουσία στα γήπεδα που θα διεξαχθούν οι αγώνες και επίσης να στηρίξουν και την ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου μας.

Η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων στην πορεία των 40 χρόνων, μας έχει χαρίσει ανείπωτες στιγμές χαράς, συγκίνησης, γιατί έφτασε σε τελικούς και κατέκτησε δύο τίτλους πρωταθλητή. Όλοι εμείς που αποτελούμε την οργανωτική επιτροπή με τους εθελοντές μας, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, με στόχο την άρτια διοργάνωση και στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στο κομμάτι των παράπλευρων κοινωνικοπολιτιστικών εκδηλώσεων που θα γίνουν με απώτερο σκοπό τα πεντακόσια περίπου άτομα που θα είναι στις αποστολές των ομάδων και θα κατακλύσουν την φιλόξενη πόλη μας να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Παράλληλα και εμείς ως διοργανωτές να αφήσουμε το αποτύπωμά μας στην ιστορία του θεσμού».

O Χρήστος Αγγέλης, Δικηγόρος – προπονητής ομάδας Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων δήλωσε:

«Θα περιοριστώ στο αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης που είναι και το πιο σημαντικό. Το πρωτάθλημα διεξάγεται ανελλιπώς από το 1985 μέχρι σήμερα, με εξαίρεση το 2020 που ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας. Έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα τις περισσότερες φορές ομάδες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Το κατέκτησαν και επαρχιακές ομάδες, όπως δύο φορές η δική μας ομάδα και από μία φορά οι ομάδες των δικηγορικών συλλόγων Λάρισας και Κοζάνης.

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο φάσεις, την προκριματική και την τελική φάση. Διοργανωτής φέτος είναι ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων. Υπάρχει κανονισμός διεξαγωγής του πρωταθλήματος που επικαιροποιείται και ανανεώνεται κάθε χρόνο. Η προκριματική φάση έγινε με τις ομάδες χωρισμένες σε 7 ομίλους ανά τη χώρα. Στην τελική φάση θα λάβουν μέρος 16 ομάδες.

Οι ομάδες θα είναι χωρισμένες σε 4 ομίλους, η κλήρωση έγινε με τηλεοπτική μετάδοση. Επίσης με κλήρωση βγήκε και η σειρά των αγώνων. Οι δύο πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου θα προκριθούν στην προημιτελική φάση όπου με νοκ άουτ παιχνίδια θα προκύψουν οι ομάδες που θα πάνε αρχικά στην ημιτελική φάση και στη συνέχεια στον τελικό, που φιλοδοξούμε να γίνει στο εθνικό στάδιο της πόλης. Εκτός από το Κύπελλο του πρωταθλητή απονέμονται βραβεία σε διάφορους, στην ομάδα που επέδειξε ήθος, βραβείο που έχουμε πάρει και εμείς σε κάποια πρωταθλήματα. Επίσης θα βραβευτούν ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος. Υπάρχει πειθαρχική επιτροπή ενστάσεων αποτελούμενη από δικαστές. Για εμάς είναι σημαντικό να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια σε όλα τα ζητήματα».

Ο Σπύρος Πάικας Δικηγόρος – μέλος οργανωτικής επιτροπής ανέφερε:

«Το πρωτάθλημα αυτό μπήκε για τα καλά στη ζωή του δικηγορικού κόσμου, όλα αυτά τα χρόνια. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων έχει την τιμή να διοργανώνει για 3η φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων. Η πιο πρόσφατη ήταν το 2011. Τότε στην τελική φάση ήταν 12 ομάδες, ενώ φέτος θα είναι 16 ομάδες. Το πρωτάθλημα που ξεκίνησε το 1985, συνεχώς εξελίσσεται.

Όλα αυτά τα χρόνια μονοπωλούν την κατάκτηση του πρωταθλήματος οι ομάδες των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Από την περιφέρεια, το κατέκτησε δύο φορές η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων και από μία φορά οι ομάδες των Δικηγορικών Συλλόγων Λάρισας και Κοζάνης. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι δύσκολο στις επαρχιακές ομάδες να σταθούν ανταγωνιστικά στις ομάδες των δύο αυτών Δικηγορικών Συλλόγων που έχουν πολύ περισσότερα μέλη. Για να είναι και οι επαρχιακές ομάδες περισσότερο ανταγωνιστικές, δίνεται το δικαίωμα να συμμετέχουν σε κάθε ομάδα δημόσιοι υπάλληλοι ανάλογα με τον αριθμό των δικηγόρων κάθε συλλόγου, μέχρι τέσσερις το ανώτερο, και να είναι άνω των 35 ετών. Μπορούν επίσης να συμμετέχουν δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι, συμβολαιογράφοι, δηλαδή από τον ευρύτερο χώρο της Δικαιοσύνης.

Στην τελική φάση που θα γίνει στα Γιάννινα, συμμετέχουν έξι ομάδες από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, δύο ομάδες από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων που διοργανώνει το πρωτάθλημα και άλλες επτά ομάδες από δικηγορικούς συλλόγους της επαρχίας. Υπάρχει μια ευρύτερη γεωγραφική εκπροσώπηση. Στην προκριματική φάση δήλωσαν συμμετοχή 26 ομάδες. Δίνουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας για την καλύτερη διοργάνωση των αγώνων.

Προσπαθούμε να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους συναδέλφους που θα αγωνιστούν, σε δύσκολες συνθήκες λόγω καιρού και με σφιχτό πρόγραμμα αγώνων. Έχουμε 25 χορηγίες από φορείς της πόλης, βρίσκοντας απ’ όλους την ανάλογη ανταπόκριση. Υπολογίζουμε ότι θα φιλοξενήσει η πόλη μας, ειδικά τις πρώτες ημέρες, περίπου πεντακόσια άτομα και όλα θα πάνε καλά».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 77 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News