Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  4:44 πμ
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 11:57

Εσπερινό Γυμνάσιο - Γενικό Λύκειο Αγρινίου - Ολοκλήρωση ευρωπαϊκού έργου eTwinning

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Cultural Alchemy: Exploring the Chemistry of Heritage

Ομάδα μαθητών του Εσπερινού Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου Αγρινίου συμμετείχε σε ένα ευρωπαϊκό έργο eTwinning με τίτλο Cultural Alchemy: Exploring the Chemistry of Heritage το οποίο υλοποιήθηκε στα πλαίσια του ωρολογίου σχολικού προγράμματος υπό την επίβλεψη ομάδας εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Μαζί με τους μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων από  Ελλάδα και Ρουμανία, οι μαθητές του σχολείου μας ανέλαβαν δράση μαθαίνοντας για την πολιτιστική κληρονομιά των συνεργαζόμενων χωρών, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα μνημεία αλλά και την γευστική κουλτούρα των συνεργαζόμενων χωρών. Οι μαθητές μας έμαθαν πολλά σχετικά με την κλιματική αλλαγή και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, περιηγήθηκαν σε ευρωπαϊκούς αρχαιολογικούς χώρους και ξενάγησαν τους συμμαθητές τους στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής μας, μαγείρεψαν παραδοσιακά φαγητά και έφτιαξαν σαπούνια από τοπικά προϊόντα.  Επιπλέον, ήταν μια καλή ευκαιρία να εξοικειωθούν στα αγγλικά αλλά και στη χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας και δημιουργίας αφού συμμετείχαν σε ποικίλες συνεργατικές δραστηριότητες, προσεκτικά επιλεγμένες κάθε μήνα. Η δημιουργικότητα, η αφοσίωση και ο ενθουσιασμός των μαθητών έχουν κάνει αυτό το έργο πραγματικά ξεχωριστό.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΠΕ02

ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ  ΜΑΡΙΑ            , ΠΕ80

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΕΛΕΝΗ, ΠΕ86

ΞΟΥΡΓΙΑ        ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ, ΠΕ02

ΤΡΙΑΝΤΗΣ      ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΕ03

ΤΣΙΝΤΖΟΥ      ΜΑΡΙΑΝΑ, ΠΕ04.04

Διαβάστηκε 164 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News