Πέμπτη, 24η Οκτωμβρίου 2024  2:21 πμ
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 13:34

Μαθήτρια του 6ου ΓΕΛ Αγρινίου στην δεκάδα της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Παρασκευή Συγγούνα μαθήτρια της Β΄ τάξης του 6ου ΓΕΛ Αγρινίου κατόρθωσε το ακατόρθωτο.

Αφού πέρασε με επιτυχία όλα τα στάδια του διαγωνισμού (τοπικός και περιφερειακός γύρος) βρέθηκε άνετα στον τελικό της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας που διοργανώθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – Pierce υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικών με την στήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος και με διοργανωτή τον εκτελεστικό διευθυντή του ΚΕΦΙΜ κ. Νικόλαο Ρώμπαπα.

Μετά από εξαιρετικά απαιτητικές γραπτές και προφορικές εξετάσεις η Παρασκευή κατόρθωσε να αποσπάσει την 9η θέση της γενικής κατάταξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν 3672 μαθητές από σχολεία όλης της χώρας και το μοναδικό άτομο που βρέθηκε στην δεκάδα χωρίς προηγούμενη εμπειρία συμμετοχής στο συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Ο τιμητικός έπαινος και η αναμνηστική πλακέτα απονεμηθήκαν στην μαθήτρια από την ιδρύτρια και πρόεδρο της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας MartinaBasikova.

 

Την εκδήλωση τίμησαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος του ΙνστιτούτουΕκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Σπυρίδων Δουκάκης, ο διευθυντής- σύμβουλος και πρώην υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Θεόδωρος Μητράκος, η πρόεδρος της ΕΟΕΔΕ κα. Σοφία Τακάογλου και άλλοι θεσμικοί παράγοντες.

Τέλος η κορυφαία δεκάδα θα παρακολουθήσει ειδικά καλοκαιρινά μαθήματα από διακεκριμένους οικονομολόγους που αφορούν την προετοιμασία για την συμμετοχή στην Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα που φέτος θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας στον εμβληματικό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στη μαθήτρια για το αποτέλεσμα της προσπάθειας της και της ευχόμαστε να συνεχίσει να μας κάνει υπερήφανου τόσο τοπικά όσο και εθνικά.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 323 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.