Παρασκευή, 21η Ιουνίου 2024  8:38 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 10:46

Δη.Πε.Θε. Αγρινίου: Οι παραστάσεις "Τσεχ ON" (Τρι 18 - Τετ 19/6/2024 21:15) & "Τσεχ OFF" (Παρ 21 - Σαβ 22/6/2024 21:15)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα Τμήματα Ενηλίκων Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Δήμου Αγρινίου κλείνουν την φετινή χρονιά ανεβάζοντας, εμπνευσμένες από το έργο του Άντον Τσέχωφ,  τις παραστάσεις:

  • «Τσεχ ON» Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 στις 21:15 στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου  
  • «Τσεχ OFF» Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 στις 21:15 στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου.

Ο Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ (1860-1904)  ήταν Ρώσος θεατρικός συγγραφέας και ένας από τους μεγαλύτερους διηγηματογράφους της παγκόσμιας λογοτεχνίας.  Θεωρείται από τις πιο σημαντικές μορφές της παγκόσμιας δραματουργίας και άσκησε μεγάλη επίδραση στη θεατρική λογοτεχνία του 20ού αιώνα.

Εμπνεόμαστε από  την κωμική πινελιά του Άντον Τσέχωφ και τον τρόπο που παρουσιάζει  τους καθημερινούς ανθρώπους της εποχής του. Πίσω από την σάτιρά του βρίσκεται η αγάπη για τον άνθρωπο. Τη θέση του ήρωα παίρνει μια ομάδα ανθρώπων, μια μικρή κοινωνία, με τους χαρακτήρες να εγκλωβίζονται σε κωμικές συνθήκες.

Τα κωμικά μονόπρακτα αλλά και τα διηγήματα του Τσέχωφ συνιστούν μικρά διαχρονικά διαμάντια, αφού μέσα από τον έξυπνα κωμικό διάλογο, τις πνευματώδεις ατάκες και το σατιρικό χιούμορ, καυτηριάζουν και θίγουν διαχρονικά ζητήματα όπως οι διαπροσωπικές σχέσεις, ο έρωτας, τα ήθη κ.α.

αναλυτικά:

Α. «Τσεχ ON» από το Α’ τμήμα Ενηλίκων Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Δήμου Αγρινίου

18 και 19 Ιουνίου 2024 στις 21:15 στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου.

Ιδέες, πλοκές δεν υπάρχουν πια. Κάθε απλό γεγονός μπορεί να μπλέκεται σε ένα εκπληκτικό λεκτικό μοτίβο και να δημιουργεί μια ωραία ιστορία.  «Σκεφτείτε απλώς», είπε ο Τσέχωφ, «κάθε εκφραστική λέξη, κάθε ακριβές όνομα, και η πλοκή θα έρθει από μόνη της».

σκηνοθεσία: ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ

επιμέλεια κοστουμιών: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

κοστούμια: PAUL CHRISTOPHE

μακιγιάζ: ΓΚΕΛΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ / ΕΛΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

κομμώσεις: ΒΙΒΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

μουσική επιμέλεια: ΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΥ

φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

βοηθός σκηνοθέτη: ΛΙΝΑ ΚΟΛΟΒΟΥ

παίζουν:

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΕΞΑ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΙΤΣΕΝΤΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ,ΒΙΒΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΤΣΑΜΠΑ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ, ΛΕΝΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΔΕΛΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ  ΜΑΡΑΒΕΛΗ, ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΝΤΑΛΑ, ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΜΠΟΥ, ΠΑΥΛΙΝΑ ΝΤΙΛΟ, ΕΥΗ ΠΑΝΤΙΩΡΑ, ΓΚΕΛΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΑΡΑΜΠΑΛΗΣ,  ΜΕΛΙΣΣΑ ΣΕΛΕΒΙΣΤΑ, ΜΑΤΙΝΑ ΣΚΕΠΕΤΑΡΗ, ΚΕΛΛΥ ΣΚΙΑΔΑ, ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΣΚΛΕΠΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΣΟΥΛΗΣ,ΔΩΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΧΑΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ, ΕΛΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ( ΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ )

*ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ, θα διανέμονται ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ τις ημέρες τωνπαραστάσεων από 19:00 έως 21:00.

Β. «Τσεχ OFF» από το Β’ τμήμα Ενηλίκων Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Δήμου Αγρινίου

21 και 22 Ιουνίου 2024 στις 21:15 βασισμένες στο έργο του Άντον Τσέχωφ στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου.

Στο έργο του Τσέχωφ δεν υπάρχει ο λεγόμενος μύθος. Δεν υπάρχουν συνταρακτικά γεγονότα. Φαινομενικά μας παρουσιάζεται η απλή καθημερινή ζωή που κυλάει.

σκηνοθεσία: ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ

σκηνικά – κοστούμια: Η ΟΜΑΔΑ

χορογραφία: ΛΗΤΩ ΓΕΡΝΑ

μουσική επιμέλεια: ΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΥ

φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

βοηθός σκηνοθέτη: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΑΜΠΟΥ

παίζουν:

ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΟΡΙΣΗ, ΤΖΕΝΗ ΓΑΝΤΖΟΥΔΗ, ΛΗΤΩ ΓΕΡΝΑ,  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΟΥΡΝΕΛΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΔΑΦΝΙΑ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΑΝΤΖΗ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΧΑΝΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΛΑΙΝΟΣ, ΕΦΡΑΙΜΙΑ ΜΑΝΗ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΝΟΓΕΩΡΓΟΣ, ΛΙΛΙΑΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΔΕΛΗΣ, ΑΝΤΩΝΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΚΗΣ ΤΡΑΓΟΥΛΙΑΣ, ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΣΑΚΟΥΜΗ, ΤΣΑΜΠΑΖΗ ΒΑΣΩ, ΦΡΟΣΩ ΤΣΟΛΚΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (ΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ)

*ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ, θα διανέμονται ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ τις ημέρες των παραστάσεων από  19:00 έως 21:00.

Διαβάστηκε 124 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 10:46
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.