Τρίτη, 25η Ιουνίου 2024  5:50 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 20:04

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτα γάλακτος με αλλεργιογόνα συστατικά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην ανάκληση σοκολάτας γάλακτος με ολόκληρα αμύγδαλα με αλλεργιογόνα συστατικά προχωρά ο ΕΦΕΤ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ, ενημερώθηκε από την επιχείρηση SWEETS DISTRIBUTION ROSHEN ΜΟΝ. Ε.Π.Ε. ότι, σε συνέχεια αυτοελέγχου, έχει προβεί σε ανάκληση σοκολάτας γάλακτος με ολόκληρα αμύγδαλα.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από ανάλυση βρέθηκε το αλλεργιογόνο συστατικό «αραχίδα/αράπικο φιστίκι» χωρίς αυτό να αναγράφεται στα συστατικά ή την προληπτική επισήμανση στην ελληνική γλώσσα. Αναμένεται η ανάρτηση/δημοσίευση του Δελτίου Τύπου της επιχείρησης εντός της ημέρας.


Η ανάκληση αφορά το προϊόν «Σοκολάτα γάλακτος LACMI με ολόκληρα αμύγδαλα» / «Σοκολάτα LACMI whole almonds» σε συσκευασία των 90 γρ. με αριθμούς παρτίδας L2407233 και L1308232 με ημερομηνίες λήξης 24.07.2024 και 13.08.2024 αντίστοιχα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. παρακολουθεί τη διαδικασία ανάκλησης, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι είναι αλλεργικοί στις αραχίδες/αράπικο φιστίκι και έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες του προϊόντος, να μην τις καταναλώσουν.

pronews.gr

Διαβάστηκε 117 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News