Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  12:58 πμ
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 11:45

11η Ιουνίου: Το Αγρίνιο τιμά με υπερηφάνεια την επέτειο της απελευθέρωσής του

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την ιστορική επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό τιμά σήμερα, 11 Ιουνίου, το Αγρίνιο με την ημέρα να αποτελεί τοπική αργία.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες με παρέλαση, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της 11ης Ιουνίου και το δρώμενο «το Αγρίνιο εκάη». Έλαβαν χώρα με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Καλαβρύτων που κόμισαν αντίγραφο του Λαβάρου της Επανάστασης.

Σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Δαμασκηνού. Παρέστησαν οι τοπικές αρχές, αντιπροσωπείες μαθητών και των πολιτιστικών συλλόγων στη Μητρόπολη ενώ η Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας έγινε από την φιλόλογο κ. Ελένη Ζαμπάρα Τζωρτζοπούλου. Την Κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Αθανάσιος Μπαλέρμπας.

Θα ακολουθήσει η Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη και στις 12:00 η Τελετή ανακήρυξης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου σε επίτιμο Δημότη Αγρινίου με επίδοση του κλειδιού της πόλης.

«Οι λαοί που διεκδικούν την ενότητα και την εξέλιξή τους, καταφεύγουν πάντα, στην ιστορία τους. Το Αγρίνιο τιμά, με υπερηφάνεια, την επέτειο της απελευθέρωσής του. Ο ιερός αγώνας των γενναίων αγωνιστών υπενθυμίζει το χρέος για διαρκή εγρήγορση και την διαχρονική ευθύνη να είμαστε άξιοι συνεχιστές του μεγαλείου των ηρώων μας», τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 205 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News