Σάββατο, 6η Ιουλίου 2024  10:00 μμ
Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 23:15

Υπερσύγχρονους διαδραστικούς πίνακες απέκτησε το 1ο Λύκειο Μεσολογγίου -Παλαμαϊκή Σχολή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των υπερσύγχρονων διαδραστικών πινάκων στο 1ο Λύκειο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου – Παλαμαϊκή Σχολή καθώς και η ασύρματη  αλλά και ενσύρματη διασύνδεσή τους.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν επτά υπερσύγχρονοι διαδραστικοί πίνακες τελευταίας τεχνολογίας. Το σχολείο διαθέτει δύο ασύρματα δίκτυα, οπότε οι διαδραστικοί πίνακες μπορούν να λειτουργούν σε ασύρματο δίκτυο. Παράλληλα όμως μπορούν να λειτουργούν πλέον και σε ενσύρματο δίκτυο.

Η τοποθέτηση των διαδραστικών πινάκων έγινε μέσω σχετικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Το έργο με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων μάθησης», εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης.

Η χρήση των διαδραστικών συστημάτων στην εκπαίδευση προάγει την εκπαιδευτική καινοτομία και στοχεύει στην αξιοποίηση των τεχνολογικών μέσων, που αποτελούν σημαντικά εποπτικά μέσα διδασκαλίας για να βοηθήσουν τους μαθητές να κατακτήσουν την  γνώση στον 21ο αιώνα.

Η αλληλεπίδραση των μαθητών με το διαδραστικό μαθησιακό περιεχόμενο ενισχύει το ενδιαφέρον για μάθηση και τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ εξοικειώνει περαιτέρω τους μαθητές με την τεχνολογία και συντελεί στην καλλιέργεια κριτικής σκέψης και δυνατότητας επίλυσης προβλημάτων.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 165 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News