Παρασκευή, 26η Ιουλίου 2024  11:59 μμ
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 18:17

Μετά από 62 χρόνια «φωνάζει» για ανακατασκευή η γέφυρα του Αχελώου στην Κατοχή (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η γέφυρα των φωτογραφιών, είναι η  πολυσύχναστη γέφυρα του Αχελώου, που ενώνει τα δυο μεγαλύτερα χωριά του κάμπου της παραχελωίτιδας, το Νιοχώρι με την Κατοχή. Παραδόθηκε το 1962 για μονή διάβαση τότε και ανάλογα τα αυτοκίνητα της εποχής.

Αριστερά και δεξιά υπήρχαν τα πεζοδρόμια που ήταν υπερυψωμένα σε σχέση με το οδόστρωμα που κινούνταν τα αυτοκίνητα, για τη διάβαση πεζών κ δεν είχαν την ίδια ενίσχυση.

Κατά περιόδους Νομαρχία και Κοινότητα «φόρτωναν» τη γέφυρα με πίσσα και αρκετά στρώματα με αποτέλεσμα δρόμος και διάβαση να γίνουν ενιαία και να χρησιμοποιείται το πεζοδρόμιο που χάθηκε πλέον.

Φυσικά τα αυτοκίνητα έχουν πολλαπλασιαστεί, όπως και  τα βαρέα οχήματα που έχουν καθημερινή πρόσβαση.

Η γέφυρα είχε εγγύηση, σύμφωνα και με σχετικές αναρτήσεις στο facebook,  40 χρόνια και οι αρμόδιοι πίστευαν ότι ρίχνοντας πίσσα ότι όλα είναι καλά κ αναβαθμίζεσαι. Το πρόβλημα όμως διογκώνεται και δεν χωράει άλλη καθυστέρηση. Η ανακατασκευή επείγει και δεν παίρνει αναβολή.

Οι φωτογραφίες άλλωστε απο τις φθορές που έχει υποστεί η γέφυρα, είναι χαρακτηριστικές: Τμήματα της γέφυρας έχουν αποκολληθεί, όπως και τα τσιμεντένια στηθαία, σίδερα από τον σκελετό έχουν αποκαλυφθεί και  διαβρωθεί και γενικότερα παρουσιάζει μια εικόνα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επικίνδυνη.

«Ο Αχελώος δεν αστειεύεται. Παρακαλούμε τους αρμόδιους φορείς να επιληφθούν της αναγκαιότητας χωρίς αναβολές κ αδιαφορία. Η γέφυρα εκπέμπει S. O. S τι θα κάνετε;;;;

Προεκλογικά ο κ. Φαρμάκης, Περιφερειάρχης είχε επισκεφθεί το χώρο κ είχε διαπιστώσει το πρόβλημα με τους συνεργάτες του. Ευχαριστώ τους συντοπίτες μου για το υλικό κ το έντονο ενδιαφέρον τους. (photo – video)» καταλήγει η σχετική ανάρτηση στο facebook από τον κ. Ηλία Λουκα.

gefira katoxi (3)

gefira katoxi (4)

gefira katoxi (5)

gefira katoxi (6)

gefira katoxi (7)

gefira katoxi (8)

gefira katoxi (9)

gefira katoxi (10)

gefira katoxi (11)

gefira katoxi (12)

gefira katoxi (13)

gefira katoxi (14)

gefira katoxi (15)

gefira katoxi (16)

gefira katoxi (17)

gefira katoxi (18)

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 407 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News