Παρασκευή, 17η Μαίου 2024  9:39 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024 19:14

Γιατί ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση έγιναν ημέρα Παρασκευή;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γιατί ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση έγιναν ημέρα Παρασκευή; Όλη η εβδομάδα πριν το Πάσχα, από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, ονομάζεται «Μεγάλη» όχι γιατί έχει περισσότερες ημέρες ή ώρες, αλλά διότι τις τελευταίες ημέρες αυτής της εβδομάδος βιώνουμε στους Ιερούς Ναούς κοσμοσωτήρια γεγονότα για τον άνθρωπο.

Οι πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος μας προετοιμάζουν πνευματικά και μας εισαγάγουν σιγά σιγά στα Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Η Εκκλησία μας πολύ σοφά, οι τα πάντα καλώς διαταξάμενοι Θείοι Πατέρες, θέσπισαν αυτές τις ημέρες οι Ιερές Ακολουθίες να αντιστραφούν, για να μπορέσουν όσο είναι δυνατόν περισσότεροι πιστοί να συμμετέχουν στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε σωστά τα Ευαγγέλια και όλα τα γεγονότα, μέσα από τους 4 Ευαγγελιστές, δεν χρειάζεται μόνο μια απλή μελέτη, αλλά και να γνωρίζουμε ιστορικά γεγονότα ή συνήθειες της εποχής εκείνης. Για παράδειγμα πώς μετρούσαν τις ώρες της ημέρας, πότε άλλαζε η ημέρα, ποια ώρα είχε καθιερωθεί, πως ονομαζόντουσαν οι ημέρες κ.α.



--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece



Διαβάστηκε 197 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.