Πέμπτη, 16η Μαίου 2024  9:12 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 18:42

Το τουριστικό προϊόν και η έλλειψη υποδομών στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χαρακτηριστικό στοιχείο: 200.000 αφίξεις το 2015 στο Άκτιο. Εξ’ αυτών λιγότεροι από 3000 διανυκτέρευσαν στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο σχεδιασμός για το τουριστικό προφίλ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρουσιάστηκε χθες στο Μεσολόγγι σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων –ΣΕΤΕ. Η ενημέρωση έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Γ. Αγγελόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών, Ν. Υφαντή και της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Χ. Σταρακά, με την συμμετοχή δημάρχων, περιφερειακών συμβούλων, προέδρων και εκπροσώπων Επιμελητηρίων, λιμένων, παραγωγικών φορέων, ιδιωτών κλπ.
Προηγήθηκε διάστημα ανοιχτής διαβούλευσης όπου όλοι είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις προτάσεις και θέσεις τους, ενώ σημειώνεται ότι η ΠΔΕ έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον ΣΕΤΕ για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.
Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Χ. Σταρακά, δήλωσε σχετικά: «Η περιοχή μας αν και συνδυάζει τον πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον, τους οικολογικούς προορισμούς και την παράδοση στη φιλοξενία, δυστυχώς έχει προβλήματα, που δεν είναι πάντα κοινά με τις περισσότερες τουριστικές περιοχές της χώρας. Κυρίως έχει πρόβλημα αναγνωρισιμότητας (brand name)και υποδομών, όπως κλινών και άλλων. Στην εποχή της ύφεσης τα κρίσιμα ερωτήματα για το παρόν και το μέλλον της περιοχής, απαιτούν δυναμικές αποφάσεις με στόχο την έξοδο από τον κλοιό της κρίσης και την πορεία προς την ανάπτυξη και ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό μοχλό εξόδου από την κρίση. Ο προγραμματισμός είναι η μόνη απάντηση, ειδικά προς τα τουριστικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας που θα γίνουν γνωστά σε χώρες που στέλνουν τουρίστες στη χώρα μας και ακόμη η εξωστρέφεια αλλά και η επένδυση στην εκπαίδευση των ανθρώπων που ασχολούνται με το αντικείμενο».
Η Αντιπεριφέρεια Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας παρουσίασε τις προτεραιότητές της και αναμένει προτάσεις και ιδέες από όλους τους εμπλεκόμενους.
Πολλά ειπώθηκαν χθες για την έλλειψη υποδομών ενώ αξιοσημείωτα είναι τα στοιχεία και για το αεροδρόμιο του Ακτίου. Όπως σημειώνει ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης «ως περιφερειακή παράταξη, σε σχέση με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν, τονίζουμε –εκτός από τις ελλείψεις της μελέτης στην καταγραφή- τις τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές του Αεροδρομίου του Ακτίου, στο οποίο σημειωτέον καταφθάνουν ετησίως 200.000 περίπου επισκέπτες, από τους οποίους ούτε οι 3.000 δεν κάνουν ούτε μια διανυκτέρευση στην Αιτωλοακαρνανίας. Ο αριθμός αυτός, αν τον αναλύσει κανείς σε συνδυασμό με το ότι στην Αιτωλοακαρνανία το 95% των τουριστών είναι Έλληνες, αφενός μεν δείχνει την πλήρη ανεπάρκειά μας να κρατήσουμε τους επισκέπτες στον τόπο μας (έλλειψη στρατηγικής στόχευσης και διαχείρισης τουριστικού προϊόντος) , αφετέρου δε καταδεικνύει τα τεράστια περιθώρια βελτίωσης».

Διαβάστε όλη τη μελέτη ΕΔΩ – Στις ακόλουθες εικόνες πατήστε πάνω για μεγέθυνση.

_________-______-003

_________-______-003

_________-______-003

Δείτε ενδιαφέροντα στοιχεία για τις ξενοδοχειακό δυναμικό στην Αιτωλοακαρνανία:

1 2 3 4 5 6 7 8

 

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2576 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.