Κυριακή, 26η Μαίου 2024  6:06 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 20:05

«Λόγω Ναυπάκτου δεν γίνεται Κεντρικό Πρωτοδικείο στο Μεσολόγγι»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Απαξίωσε την Συντονιστική Επιτροπή ο κ. Διαμαντόπουλος, σύμφωνα με τον Γ. Ατσαλάκη-Σε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες προχώρησε ο Ν. Καραπάνος αναφέροντας ότι ο Δήμαρχος είναι ενήμερος!

Ένα σημαντικό θέμα, που αφορά το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, έθεσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο, ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος.

Ο κ. Καραπάνος είπε, ότι πληροφορήθηκε από τα κεντρικά της Ν.Δ. ότι για να διατηρηθεί το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου ως κεντρικό, θα πρέπει να καταργηθεί το Περιφερειακό της Ναυπάκτου και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να παλέψει και η Δημοτική Αρχή Μεσολογγίου. Πρόσθεσε δε, ότι ο κ. Διαμαντόπουλος είναι ενήμερος γι’ αυτό και τον ρώτησε αν ισχύει.

Ο κ. Διαμαντόπουλος δεν πήρε ξεκάθαρη θέση και δεν διέψευσε ότι είναι ενήμερος. Μάλιστα η ερώτηση του κ. Καραπάνου προκάλεσε εντύπωση και στον Σπύρο Βασιλείου, που λίγο αργότερα και αφού είχε τοποθετηθεί ο Δήμαρχος και δεν είχε ικανοποιηθεί από την απάντηση επί του συγκεκριμένου, επανέλαβε την ερώτηση αν όντως ισχύει ότι το Μεσολόγγι μπορεί να σωθεί αν καταργηθεί το περιφερειακό Πρωτοδικείο της Ναυπάκτου και ότι ο ίδιος ο κ. Διαμαντόπουλος είναι ήδη ενήμερος ως προς αυτό. Και πάλι όμως η απάντηση δεν ήταν σαφής για το κατά πόσο θα πάρει θέση σχετικά με την κατάργηση του Πρωτοδικείου Ναυπάκτου.

Εκείνο που είπε ο κ. Διαμαντόπουλος ήταν ότι ο αγώνας θα δοθεί τώρα στις προπαρασκευαστικές επιτροπές, τις οποίες θα παρακολουθούν η νομική του σύμβουλος και ένα συνταγματολόγος στην Αθήνα. Ενδεχομένως εννοούσε ότι εκεί θα τεθεί και το συγκεκριμένο θέμα και θα δοθεί η μάχη, μην θέλοντας να αποκαλύψει τα «όπλα» του.

Αναφέρθηκε και στο περιβόητο ψήφισμα, το οποίο δεν είχε εγκριθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και το οποίο ανέφερε να μην καταργηθεί καμία Δικαστική δομή, εννοώντας ότι αυτό ήταν κατά του Μεσολογγίου. Πρόσθεσε δε, ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να εμποδίσει τους άλλους Δημάρχους να διεκδικήσουν για λογαριασμό τους.

Ωστόσο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι σε παλιότερες συνεδριάσεις, ο ίδιος ο κ. Διαμαντόπουλος ήταν αυτός που υποστήριζε την διατήρηση των Δικαστικών δομών ως έχουν, όταν ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, έλεγε ότι ο καθένας πρέπει να διεκδικεί για λογαριασμό του.

Συνεχίζοντας ωστόσο ο κ. Διαμαντόπουλος είπε ότι όντως το περιφερειακό Πρωτοδικείο της Ναυπάκτου προκαλεί πρόβλημα στο Μεσολόγγι, βάλλοντας και ο ίδιος κατά των κυβερνητικών βουλευτών που δεν εμφανίστηκαν καθόλου σε αυτό τον αγώνα. Δήλωσε επίσης ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση ο ίδιος επειδή η χρονική στιγμή που γίνεται αυτό είναι τέτοια που τον αναγκάζει να υποδεχθεί κόσμο στην πόλη κάτω από την σκιά της μη διατήρησης του Πρωτοδικείου. Οι πληροφορίες πάντως που φθάνουν στον ίδιο είναι ότι εξακολουθούν να ασκούνται πιέσεις προς την κυβέρνηση ώστε να αρθεί η αδικία κατά του Μεσολογγίου.

Στην συνέχεια ο Θανάσης Λύρος, έθεσε ερώτημα για το πως θα αντιδράσει ο Δήμος και γενικά το Μεσολόγγι αν η εξέλιξη με το Πρωτοδικείο είναι οριστικά δυσάρεστη. Κατηγόρησε και τους βουλευτές, αλλά εκτόξευσε τα βέλη του και κατά των υπολοίπων υποψηφίων Δημάρχων που δεν ήταν παρόντες στην κινητοποίηση της Αθήνας, αναφερόμενος προφανώς στον αδελφό του Κώστα Λύρο και τον Σπύρο Βασιλείου.

Λαμβάνοντας τον λόγο και ο Γιάννης Ατσαλάκης, είπε ότι το θέμα της Ναυπάκτου είναι ανεξάρτητο από του Μεσολογγίου, αλλά πρέπει να υπάρξει και από την πλευρά του Μεσολογγίου πίεση προς τα κεντρικά. Επειδή λοιπόν έφθασε η ώρα της ψήφισης του νομοσχεδίου στην Βουλή, καθώς έμεινε μόλις μία εβδομάδα, πρότεινε μεταξύ άλλων, να σταλεί στους βουλευτές άμεσα η τροπολογία και να γίνουν κινητοποιήσεις με κλείσιμο δρόμων και της Γέφυρας.

Ωστόσο είπε στον Δήμαρχο να καλέσει σε συνεδρίαση την Συντονιστική Επιτροπή διαφορετικά θα το κάνει άμεσα ο ίδιος. Αυτό σημαίνει ότι η διευρυμένη Επιτροπή δεν έχει ακόμα συνεδριάσει, εκτός από την πρώτη φορά που πήρε κάποιες αποφάσεις. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα όμως, θα έπρεπε οι συνεδριάσεις να είναι συχνές και να συζητιούνται κάθε φορά τα νέα δεδομένα και οι ενέργειες αντίδρασης. Αντ’ αυτού όμως ουδείς γνώριζε τις αποφάσεις του Δημάρχου όπως ανέφεραν κάποια από τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής.

Πηγή: aixmi-news.gr

Διαβάστηκε 276 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.