Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  5:23 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 22:55

Το ψηφοδέλτιο της Πανεπιστημονικής Κίνησης Μηχανικών για τις εκλογές του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Πανεπιστημονική καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους Μηχανικούς, να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές της 19ης Μαΐου του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Δείτε την ανακοίνωση και το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Μηχανικών για την Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας:

Η Πανεπιστημονική καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους Μηχανικούς, να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές της 19ης Μαΐου, δίνοντας με την ψήφο τους μήνυμα αλλαγής συσχετισμού και ενίσχυσης του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Να μη δώσουν, με την αποχή τους, «λευκή επιταγή» στην Κεντρική, αλλά και την Περιφερειακή Διοίκηση του ΤΕΕ, να συνεχίσει απρόσκοπτα τη στήριξή της στην πολιτική που χτυπά τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Ειδικά σήμερα, που το ΤΕΕ αναβαθμίζεται σε ένα μικρό «υπουργείο», αναλαμβάνει ρόλο Αναθέτουσας Αρχής σε έργα και μελέτες για την επιτάχυνση της «ανάπτυξης» που τσακίζει τις ζωές μας.

Να δυναμώσουν το ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων, που υπηρετούν τόσο η σημερινή, αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και με συνέπεια εξυπηρέτησαν οι κυρίαρχες παρατάξεις των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ –ΣΥΡΙΖΑ, που συγκροτούν την πλειοψηφία της ηγεσίας του ΤΕΕ.

Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ βρέθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στην πρώτη γραμμή της αναμέτρησης με την αντιλαϊκή πολιτική. Έδωσαν και δίνουν αταλάντευτα, μέσα και έξω απ’ το ΤΕΕ, τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, σημαδεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο μας, τους επιχειρηματικούς ομίλους και την ΕΕ.

Πρωταγωνίστησαν στην οργάνωση των αγώνων:

Για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις, για την κάλυψη ιδιαίτερα των εργαζόμενων με το «μπλοκάκι», που εργάζονται χωρίς στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα.

Ενάντια σε απολύσεις συναδέλφων, την απλήρωτη εργασία και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Ενάντια στους νόμους Κατρούγκαλου – Βρούτση, τους νόμους Χατζηδάκη – Γεωργιάδη και τον απεργιοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, την αντιασφαλιστική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Ενάντια στη φοροεπιδρομή στο εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών.

Για να μην περάσουν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις για την «απελευθέρωση» του επαγγέλματος. Για την ανατροπή της πολιτικής της ΕΕ, που φέρνει την ισοπέδωση των πτυχίων των Μηχανικών στο επίπεδο της «βεβαίωσης σπουδών» των Κολλεγίων, ώστε να δίνουν απλά το δικαίωμα εισόδου σε ένα δια βίου κύκλο εξετάσεων, πιστοποίησης και επί πληρωμή σεμιναρίων.

Οι εκλογές είναι μια ακόμα μάχη στην οποία οι εργαζόμενες/-οι Μηχανικοί, καλούμαστε να πάρουμε θέση, μια ακόμα ευκαιρία να σημειωθούν ουσιαστικά βήματα στην αναγκαία αλλαγή συσχετισμών, σε κάθε συνδικαλιστικό – συλλογικό φορέα.

Υποψήφιοι/ες για την Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας

  1. Βίτσας Νικόλαος                         Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
  2. Γαρδίκης Δημήτριος                    Ηλεκτρονικός Μηχανικός
  3. Γούναρης Απόστολος                 Μηχανολόγος Μηχανικός
  4. Καραίσκου Θεοδώρα                   Ηλεκτρονικός Μηχανικός
  5. Μπεκιάρης Νικόλαος                   Ηλεκτρολόγοςς Μηχανικός
  6. Μπούκας Αλέξανδρος                 Μηχανολόγος Μηχανικός
  7. Νάτης Χρήστος                            Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
  8. Ξουρίδας Δημήτριος                    Πολιτικός Μηχανικός
  9. Πανουκλιάς Ιπποκράτης              Μηχανολόγος Μηχανικός
  10. Παπαγαλάνης Γεώργιος              Αγρ.  Τοπογράφος Μηχανικός
  11. Στάμου Ιουλία                              Αρχιτέκτων Μηχανικός
  12. Τσαγγουρνός Γρηγόριος              Πολιτικός Μηχανικός

Υποψήφιοι/ες για το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας

  1. Γούναρης Απόστολος                 Μηχανολόγος Μηχανικός
  2. Σταματάτος Σπύρος                    Μηχανολόγος Μηχανικός

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 526 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.