Τρίτη, 30η Απριλίου 2024  7:40 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 00:07

Κ.Σαράκης για Αγρίνιο-Μεσολόγγι: Μας ενώνουν περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις πόλεις του Αγρινίου και του Μεσολογγίου για την τελική διαμόρφωση του δικαστικού χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία αναφέρεται με δήλωση του ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου και Εντεταλμένος Σύμβουλος – Βοηθός Δημάρχου παρακολούθησης του δημοτικού έργου στην δημοτική ενότητα Αγρινίου, κ. Κωνσταντίνος Σαράκης.

Μάλιστα ο Δημοτικός Σύμβουλός, με ενωτική διάθεση, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Πρέπει να επικρατήσει η λογική και ο διάλογος σε όλα τα θέματα που μας αφορούν. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

Αναλυτικά η δήλωση του Κ. Σαράκη:

«Ο Δήμαρχος Αγρινίου τις τελευταίες ημέρες έχει τραβήξει τα βλέμματα από τον γειτονικό Δήμο της Ιεράς πόλης του Μεσολογγίου λόγω της αγωνίας του για το μέλλον του πρωτοδικείου, που την μοίρα του θα την ορίσει η Κυβέρνηση και ο νέος δικαστικός χάρτης.

Να αναφέρω στο σημείο αυτό ότι έχω αδελφικούς φίλους εκλεγμένους στο Μεσολόγγι και συναδέλφους με τους οποίους πορευόμαστε από κοινού.
Επίσης να προσθέσω ότι σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου στο τέλος της περασμένης χρονιάς πάρθηκε ομόφωνα ψήφισμα κατά της υποβάθμισης της Δικαιοσύνης στην Αιτωλοακαρνανία.

Την ιστορία του Μεσολογγίου την γνωρίζουμε πολύ καλά. Την διδαχθήκαμε και την διαβάσαμε. Γνωρίζουμε πως οι κάτοικοι της Ιεράς πόλης αντιστάθηκαν στις επιθέσεις της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξαν στην εξέλιξη του Ελληνικού Απελευθερωτικού Πολέμου.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου ποτέ δεν έχει προσβάλει την ιστορία καμιάς πόλης πόσο μάλλον την ιστορία του Μεσολογγίου. Καταδικάζουμε λοιπόν όλους τους χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν προς το πρόσωπο του Παπαναστασίου ακόμα και όταν αυτοί λέγονται εν βρασμώ. Θεωρώ ότι παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του δημάρχου και ίσως μεταφράστηκαν και μεταδόθηκαν λάθος.

Πρέπει να επικρατήσει η λογική και ο διάλογος σε όλα τα θέματα που μας αφορούν. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 892 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα