Τρίτη, 30η Απριλίου 2024  10:31 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 15:21

24ωρη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δυναμικό και αγωνιστικό παρών έδωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι μετείχαν στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ και στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Με βασικό σύνθημα "θέλουμε πραγματικές αυξήσεις- θέλουμε πίσω τις Συλλογικές μας Συμβάσεις και τα θέλουμε τώρα", οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις ομιλίες τους τόνισαν  την αναγκαιότητα να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και να καταργηθούν οι μνημονιακές ρυθμίσεις που εμποδίζουν τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις. Μαζί με ανέργους και συνταξιούχους,  οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα ένωσαν για ακόμη μία φορά τη φωνή διαμαρτυρίας τους ενάντια στην κρίση διαβίωσης που βιώνει κάθε ελληνική οικογένεια.

 Οι διαδηλωτές μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν πορεία στη βουλή όπου και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Η Συνομοσπονδία, θα συνεχίσει τον αγώνα της έως ότου τα δίκαια αιτήματα του κόσμου που  εκπροσωπεί, γίνουν πράξη.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ

ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗ

Σήμερα είναι η μέρα της Γενικής Απεργίας την οποία την έχουμε δουλέψει εδώ και δύο μήνες, με κεντρικό στόχο και σύνθημα «θέλουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις θέλουμε τώρα».

Ζητούμε από την Κυβέρνηση να επιτρέψει να επέλθει η κανονικότητα στον ιδιωτικό τομέα, στην αγορά εργασίας. Κανονικότητα για μας είναι να καταργηθούν οι μνημονικές ρυθμίσεις που έχουν παγώσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το θεσμό δηλαδή των ΣΣΕ και επιτρέπουν στην Κυβέρνηση να προσδιορίσει μονομερώς τον κατώτατο μισθό. Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα.

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστηκε 447 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.