Τρίτη, 30η Απριλίου 2024  7:42 πμ
 
wm small
Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 18:18

Αγρίνιο-Μεσολόγγι: Δυναμώνει το σενάριο για δύο κεντρικά Πρωτοδικεία στο νομό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ισχυροποιείται το ενδεχόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες δύο μέρες ειδικά, τελικά να υπάρξει μια κατ' εξαίρεση ρύθμιση στο θέμα που ταλανίζει το Μεσολόγγι αλλά και την κυβέρνηση από την ώρα που έγινε γνωστό ότι ως κεντρικό Πρωτοδικείο του νομού προκρίνεται εκείνο στο Αγρίνιο.

Όλο και πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι στην κυβέρνηση σκέφτονται την σολομώντεια λύση για δύο κεντρικά Πρωτοδικεία στην Αιτωλοακαρνανία, πράγμα που θα κατευνάσει τα πνεύματα και θα κλείσει ένα από τα πολλά ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης ενόψει εκλογών. 

Δεν λείπουν κι εκείνοι που λένε, μάλιστα, ότι η ιδιαιτερότητα της Αιτωλοακαρνανίας με τη τεράστια έκταση και τις πολλές ειδικές παραμέτρους δεν ικανοποιείται διαφορετικά. Αρκετοί πολιτικοί παράγοντες κινούνται το τελευταίο διάστημα στους διαδρόμους των υπουργείων και φαίνεται ότι μάλλον έχει πειστεί και η ηγεσία του Δικαιοσύνης, χωρίς πάντως να ξέρει κανείς τις θέσεις του υπουργού κ. Φλωρίδη. 

"Κοντός ψαλμός αλληλούια", σε κάθε περίπτωση. καθώς μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο και μένει να δούμε αν θα επικρατήσει εκείνο που από την αρχή ζητούσαν και ο δύο πόλεις, δηλαδή ένα καθεστώς με δύο κεντρικά Πρωτοδικεία, πάντα κατά πανελλαδική εξαίρεση.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 238 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.