Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  9:01 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 18:27

2o ΕΠΑ.Λ Αγρινίου: Μαθητές συμμετέχουν στο “Let’s do it Greece” και καθαρίζουν περιοχή της πόλης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 στα πλαίσια των δράσεων του σχολείου μας με θέμα ‘Διδάσκοντας τον Εθελοντισμό’, οι μαθητές τμημάτων της Α, Β και Γ τάξης, του 2ου ΕΠΑ.Λ Αγρινίου,  συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς  Ανδρέου Αγγελική, Κουτσούκη Αθηνά,  Νικητοπούλου Μαρία, Μαγιάννη Κωνσταντίνο, Μανιφάβα Ελπίδα, Χατζησμάλη Νικόλαο  και Χονδρονικόλα Αναστασία και σε συνεργασία με την Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου, καθάρισαν την περιοχή κοντά στο ΚΤΕΛ. Οι μαθητές μας απομάκρυναν τα σκουπίδια, συμμετέχοντας   στην πανελλήνια πρωτοβουλία για το περιβάλλον που διοργανώνει το  Let’s do it Greece 2024.

Στόχος της Πανελλήνιας αυτής Περιβαλλοντικής Δράσης “Let’s do it Greece – Γίνε η Αλλαγή που περιμένεις” είναι να αναδειχθεί το όμορφο πρόσωπο της πατρίδας μας, το πρόσωπο της χαράς, της ζωντάνιας και της δημιουργίας αποκλειστικά μέσω εθελοντών, στην πλειοψηφία τους νέων παιδιών, που ευαισθητοποιήθηκαν και αγάπησαν τον εθελοντισμό και το περιβάλλον μέσα από το σχολείο.

Με τη φροντίδα της Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου μοιράστηκαν στα παιδιά όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, όπως γάντια και  σακούλες για τη συλλογή μικροαπορριμμάτων. Οι υπεύθυνοι της ομάδας  του Εθελοντισμού έδωσαν  οδηγίες για την ασφαλή συλλογή των απορριμμάτων και υπέδειξαν τα σημεία συγκέντρωσης, ώστε στη λήξη της δράσης να τα παραλάβει το απορριμματοφόρο.

Η συμμετοχή και η ευαισθητοποίηση των μαθητών ήταν συγκινητική. Τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί συνδύασαν τη διάθεση, το κέφι και τη νεανική ζωντάνια με τον εθελοντισμό και τη δοτικότητα και έτσι κατανόησαν με βιωματικό τρόπο τις έννοιες του αλτρουισμού και του εθελοντισμού. 

Διαβάστηκε 339 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.