Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  8:37 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 22:37

Ο Δήμος Μεσολογγίου & το 1ο ΓΕΛ – Παλαμαϊκή Σχολή σε δράση για ένα καθαρότερο περιβάλλον

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Πέμπτη 11 Απριλίου και ώρα 11.00 οι μαθητές της Α΄ τάξης του 1ου ΓΕΛ Μεσολογγίου σε συνεργασία με τον Δήμο της πόλης μας πήραν μέρος στην εθελοντική εβδομάδα καθαρισμού του Let’s do it Greece 2024, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας

Το Let's do it Greece είναι μια ιδέα νέων παιδιών, ένα κάλεσμα για δράση, ένα μήνυμα ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε τα δάση μας πιο καθαρά, πιο ασφαλή και να προστατεύσουμε το περιβάλλον.
Η φετινή θεματική στοχεύει στον καθαρισμό των δασών ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, με δράσεις που μπορούν να συμβάλουν στην προστασία τους και στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές με τη βοήθεια του Διευθυντή κ. Φώτη Σκληρού και των Καθηγητών τους κ. Κων/νο Μπλαχούρα, κ. Χρύσα Λιούμη, κ. Βάσω Καλπουζάνη, κ. Παναγιώτα Κανιού, κ. Παρασκευή Μπάρλα, κ. Παναγιώτα Θεοδωράκη, κ. Βασίλειο Γούλα καθάρισαν την περιοχή "Δασάκι", που γειτνιάζει με τη θάλασσα και αποτελεί κορυφαίο πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής της Ι. Π. Μεσολογγίου.
Καταλυτική βοήθεια και συνεργασία προσέφερε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μουσείων και Βιώσιμου Τουρισμού Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Πετρόπουλος Δημήτριος, ο οποίος χορήγησε στη σχολική μονάδα μπλουζάκια για την εθελοντική εκστρατεία και έδωσε «το παρών» και κατά τη διάρκεια της δράσης μαζί με τον κ. Μάκη Κουτσαγγέλη.

Σημαντική βοήθεια επίσης από μέρους του Δήμου προσέφερε και ο Προϊστάμενος του τμήματος Αποκομιδής, Απορριμμάτων και Καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων κ. Τζάνης Παναγιώτης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή δέχτηκε πρόθυμα να βοηθήσει παρέχοντας γάντια , σακούλες και γενικά προϊόντα καθαρισμού για την υλοποίηση της δράσης.
Το στίγμα της δράσης του σχολείου μπορείτε να δείτε στο Χάρτη Δράσεων του Let’s do it.
Στόχος ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε περιβαλλοντικά θέματα, να μάθουν να συνεργάζονται, να λειτουργούν ομαδικά, και να σκέφτονται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνουμε στον πλανήτη.

Ήταν μια ευκαιρία να ενωθούμε για ένα κοινό σκοπό, να δείξουμε τη δύναμη και τη συνεργασία της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και να φροντίσουμε για το σπίτι μας, τη φύση. Συμμετοχή σημαίνει δράση. Σημαίνει να συμβάλλεις, να σηκώνεις μανίκια, να κάνεις τη διαφορά.

Επίσης μέσα από τη δράση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια και προβολή του πνεύματος του εθελοντισμού: στην ηθική ανωτερότητα, στη σπουδαιότητα της προσφοράς του και στην ανάγκη ο εθελοντισμός να αποτελεί βασική συνιστώσα κοινωνικής δραστηριοποίησης και παροχής μη αμειβόμενων υψηλής ποιότητας υπηρεσιών σε μια σύγχρονη αναπτυγμένη και δημοκρατική κοινωνία.

Ο Διευθυντής κ. Φώτης Σκληρός καθώς και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουμε τους μαθητές για τη δράση τους και ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ. Πετρόπουλο Δημήτριο, τον κ. Μάκη Κουτσαγγέλη, τον κ. Παναγώτη Τζάνη και γενικά τον Δήμο της Ι. Π. Μεσολογγίου που απέδειξε ότι στηρίζει δυναμικά τη μαθητική κοινότητα.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 226 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.