Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  7:49 μμ
 
wm small
Κυριακή, 07 Απριλίου 2024 22:58

Επιχείρηση ανασύνταξης στον Παναιτωλικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η εντός έδρας ήττα από τον Βόλο σε συνδυασμό με τη νίκη της Κηφισιάς στην Τρίπολη επί του Αστέρα είχε σαν αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός να βρεθεί ξανά στη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος της Stoiximan Super League κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Επόμενο ήταν το κλίμα να γίνει βαρύ το βράδυ του Σαββάτου (6/4) στις τάξεις της ομάδας του Αγρινίου. Άπαντες καλούνται να σηκώσουν κεφάλι εν όψει του τελικού της χρονιάς με την Κηφισιά στο «Μιχάλης Κρητικόπουλος».

Ο Γιάννης Πετράκης και οι ποδοσφαιριστές του δεν μπορούν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω. Καλούνται να αποδεχτούν το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και η εικόνα της βαθμολογίας. Χρόνος και παιχνίδια (4 απομένουν ακόμη για να ολοκληρωθούν τα playouts), υπάρχουν και αυτό που πρέπει να υπάρξει, είναι η συλλογή βαθμών. Το πόσοι θα χρειαστούν, θα γίνει γνωστό το βράδυ της 11ης Μαΐου.

Ο Παναιτωλικός καλείται να αφήσει πίσω του απογοήτευση, στεναχώρια και άγχος

Μέχρι τότε, όμως, αυτό που προέχει είναι το αύριο. Ή, ακόμη πιο σωστά, το παιχνίδι του Σαββάτου (13/4) με την Κηφισιά που αποτελεί και τον βασικό αντίπαλο για τον Παναιτωλικό στη μάχη της παραμονής. Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια της φετινής χρονιάς, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League, η ομάδα του Αγρινίου είχε πάρει κάτι και στα δύο. Νίκη εντός με 3-0 στο τέλος του α’ γύρου και ισοπαλία εκτός με 2-2 στο τέλος του β’ γύρου. Τη φορά αυτή θέλει και πάλι να πάρει κάτι, με το απόλυτο να φαντάζει ως το ιδανικό σενάριο.

Ο Γιώργος Λιάβας στις δηλώσεις του στην κάμερα της Cosmote TV είχε φροντίσει να δώσει το σύνθημα της επόμενης ημέρας. «Ο Παναιτωλικός θα μείνει στην κατηγορία», είπε χαρακτηριστικά -μεταξύ άλλων- και εξέφρασε την πίστη του για την επίτευξη του στόχου της χρονιάς όπως εξελίχτηκε. Λόγια από έναν εκ των αρχηγών της ομάδας του Αγρινίου, από έναν παίκτη που έχει ζήσει στο πετσί του τη μάχη της παραμονής και προ τριετίας με την Ξάνθη.

Στις τάξεις της διοίκησης της ΠΑΕ Παναιτωλικός η ήττα από τον Βόλο, σε συνδυασμό με τη νίκη της Κηφισιάς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», έφερε απογοήτευση, στεναχώρια και άγχος. Τρία συναισθήματα ανάλογα του κλίματος που επικρατούσε εκείνα τα λεπτά εντός και εκτός του γηπέδου των «καναρινιών».

Πλέον, στις ημέρες που έχει στη διάθεσή του ο Πετράκης, καλείται να μαζέψει τα κομμάτια του συνόλου του για να παρουσιαστεί πανέτοιμο για τον τελικό των τελικών με την Κηφισιά. Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός, πάντως, γνωρίζει πως για ένα ακόμη παιχνίδι δεν έχει στα χέρια του βασικά «όπλα», όπως τους τραυματίες Φράνκο Μπαλντασάρα, Αντώνη Στεργιάκη. Ο τελευταίος, πάντως, έχει επιστρέψει στο Αγρίνιο, ενώ ο Λεβάν Σενγκέλια παραμένει στη Γεωργία. Τιμωρημένος είναι ο Σεμπάστιαν Μλάντεν.

Αντίθετα, δεν αποκλείεται να φωνάξει «παρών» ο Ζοάο Πέδρο που καταβάλει αγώνα δρόμου και η απουσία του ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή κόντρα στον Βόλο. Όσο για τα τρία προβλήματα της τελευταίας στιγμής, Ταμπίτζε, Μπακάκη και Μπαμπόκ αναμένεται να είναι στα πλάνα του προπονητής τους.

Πάρης Τσελεπίδης - monobala.gr

Διαβάστηκε 295 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Απριλίου 2024 23:40
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.