Σάββατο, 4η Μαίου 2024  3:16 πμ
 
wm small
Κυριακή, 07 Απριλίου 2024 19:10

Στο χείλος του γκρεμού ο Παναιτωλικός, μόνο νίκη με Κηφισιά ειδάλλως… καταστροφή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια μαύρη Κυριακή ξημέρωσε για το Αγρίνιο και τους απανταχού Παναιτωλικούς. Η χθεσινή ήττα από τον Βόλο, σε συνδυασμό με το διπλό της Κηφισιάς, έβαλε τον Τίτορμο σε τροχιά υποβιβασμού.

Τι σημαίνει μια ενδεχόμενη πτώση στη δεύτερη κατηγορία δεν χρειάζεται να αναλυθεί ιδιαίτερα. Η Super League 2 είναι ένα απολύτως υποβαθμισμένο και σκιώδες πρωτάθλημα. Ο Παναιτωλικός πρέπει να σωθεί εδώ και τώρα! Είναι ζήτημα τιμής, ζήτημα βιωσιμότητας, ενδεχομένως και ζήτημα… ύπαρξης.

Μπορεί να τα καταφέρει; Nαι μεν, αλλά…

Ο δρόμος της παραμονής περνάει από την Καισαριανή. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα πέραν της νίκης, θεωρείται καταδικαστικό. Σε πρώτη φάση τουλάχιστον, καθώς απαιτούνται τρίποντα και στα εναπομείναντα παιχνίδια με τους… επιλεκτικά «αδιάφορους» Αστέρα, ΟΦΗ, Ατρόμητο.

Στην εβδομάδα που έρχεται, οφείλεται να γίνει κατανοητό σε όλους εντός της ομάδας, ότι η νίκη επί της Κηφισιάς πρέπει να κατακτηθεί πάση θυσία.

Κόντρα σε όλους και σε όλα. Ο σύλλογος των βορείων προαστίων των Αθηνών δεδομένα θα πάρει τα…διαιτητικά «σπόρια». Όπως έγινε και στο ματς της κανονικής διάρκειας, με το πέναλτι-εφεύρεση.

Όπως έγινε, μέχρι ενός βαθμού, και χθες με τον ρέφερι Κατοίκο. Δεν πρέπει, όμως, να εθελοτυφλούμε. Για την ήττα από τον Βόλο δεν φταίει κανένας Κατοίκος. Όταν δέχεσαι γκολ στη μοναδική φάση του αντιπάλου και δεν μπορείς να σκοράρεις από τα πέντε μέτρα, όχι σε μια, αλλά σε 4-5 περιπτώσεις, είσαι άξιος της μοίρας σου.

Κρίμα για τον κόσμο, που χθες ήρθε στο γήπεδο με άκρως υποστηρικτική διάθεση, αλλά έφυγε πικραμένος κι οργισμένος.

Αν η ομάδα δεν «επανορθώσει» με τρίποντο στον επερχόμενο «τελικό», θα μιλάμε για την απόλυτη αυτοκτονία. Η αφέλεια και οι χαμένες ευκαιρίες φέτος έχουν στοιχίσει πολλούς βαθμούς. Αυτό που έχει συμβεί στα δυο τελευταία ματς, όμως, δεν έχει προηγούμενο. Ατυχία ή ανικανότητα; Μάλλον ένας συνδυασμός τους.

Το αποτέλεσμα, πάντως, είναι αυτό που μετράει. Και ο Τίτορμος καλείται να κάνει τη ρελάνς, σε ένα ακόμα παιχνίδι με χαρακτήρα «μπαράζ». Όπως με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, όπως με την Ξάνθη στους διπλούς αγώνες, όπως με τον Λεβαδειακό πέρυσι.

Οι Αγρινιώτες παίζουν διαχρονικά με την φωτιά. Υπάρχουν ακόμα τα περιθώρια να μην καούν ούτε φέτος. Κι έστω με την ψυχή στο στόμα να σωθεί η παρτίδα στο τέλος, αποφεύγοντας τον οδυνηρό υποβιβασμό.

Υ.Γ.: Έτυχε πανελλήνιας αναγνώρισης η αξιέπαινη κίνηση της Θύρας 6, με την ανάρτηση πανό στήριξης της μαχόμενης μητέρας Μαρίας Καρυστιανού, που ψάχνει το δίκιο για τα αδικοχαμένα θύματα των Τεμπών.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 375 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.