Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  5:25 μμ
 
wm small
Κυριακή, 07 Απριλίου 2024 13:04

Λαμπρή η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στην Αμφιλοχία (φωτο, βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, η πόλη της Αμφιλοχίας φιλοξένησε μια εκδήλωση υψηλού θρησκευτικού ενδιαφέροντος, καθώς το Ιερό Απότμημα του Τιμίου Ξύλου κατέφθασε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.

Στις 6 Απριλίου 2024, στις 18:00, η Κεντρική Πλατεία της πόλης γέμισε με πιστούς, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός οδήγησε τη διαδικασία.

Η υποδοχή συνοδεύτηκε από την παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας, προσδίδοντας έναν ακόμη πιο επιβλητικό χαρακτήρα στην εκδήλωση.

Πολλοί πιστοί παρακολούθησαν με συγκίνηση τη μεταφορά του Αποτμήματος, δημιουργώντας κλίμα σεβασμού και ευλάβειας.

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως θα είναι μια ημέρα ιδιαίτερης σημασίας, καθώς θα πραγματοποιηθεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Δαμασκηνό.

Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου έως την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, ενώ καθημερινά θα τελούνται οι ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα, προσφέροντας έτσι στους πιστούς την ευκαιρία για μια βαθύτερη συνδεσμολογία με την πνευματική τους πλευρά.


e-maistros.gr

Διαβάστηκε 265 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.