Δευτέρα, 7η Οκτωμβρίου 2024  10:25 μμ
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 11:26

Σειρά δράσεων από την Φιλοζωική του Αγρινίου λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σημείο αναφοράς στο Αγρίνιο για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, την 4η Απριλίου, είναι η παλιά αγορά στην πλατεία Δημάδη. Ο «κύκλος» των δράσεων της Φιλοζωικής έχει επεκταθεί καις τα σχολεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων ζώων (04/04) η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου διοργάνωσε εκδήλωση στην παλιά αγορά Αγρινίου, στην πλατεία Δημάδη, της οποίας σκοπός και στόχος είναι η συνύπαρξη ανθρώπων και αδέσποτων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το πρωί της Πέμπτης 04/04 (από τις 09.30 έως και τις 14.00) και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα ξεκινώντας και πάλι στις 18.00, θα επισκεφτούν την παλιά αγορά διάφορα σχολεία της πόλης, θα προβληθούν ταινίες φιλοζωικού περιεχομένου, ενώ θα γίνουν και συζητήσεις – ενημερώσεις μεταξύ των μελών της φιλοζωικής, που έχουν παρακολουθήσει και σεμινάρια της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντολογικής Ομοσπονδίας , με τους μαθητές, αλλά και με ευαισθητοποιημένους πολίτες που θα μεταβούν στην παλιά αγορά στις 18.00 της Πέμπτης για να παρακολουθήσουν την διάλεξη με θέμα την συνύπαρξη με τα αδέσποτα.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου Βούλα Αναγνωστοπούλου στο πλαίσιο της δράσης της Φιλοζωικής μέλη της επισκέφτηκαν και θα επισκεφτούν σχολεία της περιοχής για να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά απέναντι στα αδέσποτα, τα οποία ναι μεν έχουν μειωθεί στην περιοχή του Αγρινίου, αλλά παραμένουν αρκετοί πολίτες που δεν δέχονται να υπάρχουν αδέσποτα.

Οι επισκέψεις στα σχολεία, όπως τόνισε η κα. Αναγνωστοπούλου θα συνεχιστούν την Παρασκευή και την Δευτέρα, ενώ δεν θα σταματήσουν έπειτα. Μέσα από τον «κύκλο» των δράσεων της φιλοζωικής σκοπός είναι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος, καθώς δεν αποδέχεται τα αδέσποτα στον δρόμο, παρά το γεγονός ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα που πρέπει λ.χ. στείρωση, εξασφάλιση της διατροφής τους κλπ.

«Πέρα από το ότι πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος απέναντι στα δέσποτα, επιθυμούμε να ενημερωθεί περεταίρω για τις στειρώσεις, την ανάγκη προστασίας των αδέσποτων, της φροντίδας τους, την ανάγκη της μη εγκατάλειψής τους κλπ. Αν αποκτήσει ο κόσμος πλήρη εικόνα για τα θέματα που σχετίζονται με τα αδέσποτα και τα ζώα γενικότερα αυτόματα θα ευαισθητοποιηθεί και η συμπεριφορά του απέναντι στα ζώα και τα αδέσποτα θα αλλάξει και θα γίνει φιλικότερη. Η παρακολούθηση της ομιλίας είναι πραγματικά μια ευκαιρία να γίνει ένα σοβαρό βήμα προς τη συνύπαρξη ανθρώπων και αδέσποτων. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό έχουμε ξεκινήσει και σειρά ενημερώσεων σε σχολεία της περιοχής, καθώς τα παιδιά, η νέα γενιά, είναι το μέλλον μας και αυτά πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα και να βελτιώσουν την ζωή των αδέσποτων και των συνανθρώπων μας, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίζουν τα ζώα σαν συντροφιά, σαν φίλους, ώστε και τα αδέσποτα με την σειρά τους να μην φοβούνται όταν βλέπουν κόσμο» τόνισε η κα. Αναγνωστοπούλου, η οποία αναφέρθηκε και στις καθημερινές δράσεις των μελών της φιλοζωικής, όπου εκτός από ελάχιστα που είναι τα μέλη αυτά δρουν και εθελοντικά!
«Καθημερινά πηγαίνουμε και φροντίζουμε τα αδέσποτα που βρίσκονται στο καταφύγιο, φυσικά με τροφές και άλλα που μας έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Αγρινίου, έχουμε αναλάβει την καθημερινή σίτιση των αδέσποτων σε διάφορα σημεία του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, ενταχτήκαμε στην πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου λίγες φιλοζωικές ανά την Ελλάδα έχουν ενταχθεί, και στο πλαίσιο αυτό έχουμε αναλάβει αυξημένες υποχρεώσεις απέναντι στα αδέσποτα ζώα.

Επίσης, έχουμε αυξήσει τις ενημερώσεις σε σχολεία, πηγαίνουμε ζώα για στειρώσεις, βοηθάμε συμπολίτες μας σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα ζώα τους,

Σκοπός μας και στόχος μας είναι να κάνουμε κάτι περισσότερο οργανωμένο και μαζικό και γι αυτό έχουμε δώσει βάση στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας απέναντι στα αδέσποτα και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται η ενημέρωση στα σχολεία, η βοήθεια των συνανθρώπων μας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα δικά τους ζώα και πολλά ακόμη. Εμείς δεν έχουμε ωράριο και διακοπές» τόνισε η κα. Αναγνωστοπούλου, η οποία συμπλήρωσε: «υπάρχουν εγκαταλείψεις οικόσιτων ζώων και κυρίως σκύλων στην περιοχή μας, αλλά όχι πλέον στον βαθμό που συνέβαινε στο παρελθόν. Επίσης, να τονίσουμε πως πλέον δεν υπάρχου πολλά αδέσποτα και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι γίνονται στειρώσεις, υπάρχει ενημέρωση και ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί. Στις γειτονιές υπάρχει κόσμος που φροντίζει τα αδέσποτα, είναι λιγοστοί αυτοί που το κάνουν, αλλά ευτυχώς το κάνουν».

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου έθεσε και μια ακόμη παράμετρο που πρέπει να την γνωρίζουν όσοι διαθέτουν ζώα στο σπίτι τους και στις ιδιοκτησίες τους γενικότερα και δυστυχώς οι περισσότεροι δεν το γνωρίζου. «Έχει θεσπιστεί νόμος όπου επιβάλλει ελέγχους όπου υπάρχουν ζώα, ακόμη και σε σπίτια, αποθήκες, επιχειρήσεις που λ.χ. διαθέτουν σκύλους για φύλακες, στους κυνηγούς κλπ ο οποίος νόμος προβλέπει πως τα σκυλιά πρέπει να είναι στειρωμένα και τσιπαρισμένα. Αυτό ο κόσμος δεν το έχει αντιληφτεί και έτσι επιβάλλεται πρόστιμο στους ιδιοκτήτες των σκύλων που δεν διαθέτουν τσιπ και δεν είναι στειρωμένα, ακόμη και αν είναι οικόσιτα τα ζώα αυτά. Μάλιστα, όπως μας έχει ενημερώσει η Αστυνομία τα πρόστιμα στην περιοχή μας είναι πάρα πολλά και μεγάλα. Το πρόστιμο σε κάθε σκυλί που δεν διαθέτει σήμανση αγγίζει και τα 500 ευρώ, ενώ ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως μετά βεβαιώνονται στην Δ.Ο.Υ. τα πρόστιμα αυτά. Χρειάζεται ενημέρωση και η φιλοζωική είναι πρόθυμη να ενημερώσει κάθε συμπολίτη μας που θα απευθυνθεί σε εμάς. Αν ο κόσμος ενημερωθεί δεν θα εγκαταλείπει με το παραμικρό το ζώο του».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 599 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.