Κυριακή, 14η Απριλίου 2024  8:02 πμ
 
wm small
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 14:07

Πώς επιτυγχάνεται η ισορροπία μεταξύ των δύο φύλων αρσενικού και θηλυκού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όλα τα πράγματα στον πλανήτη έχουν δυο όψεις, αρσενική και θηλυκή. Σε όλα υπάρχει αυτή η σχέση, αν την αναλύσεις. Το βουνό είναι γιανγκ, η θάλασσα είναι γιν. Δεν ακριβολογείς αλλά επειδή από ένα σημείο και μετά η θεότητα δε μπορούσε να εκφραστεί ενιαία, εκφράστηκε σε δυο εκφάνσεις, αρσενικό και θηλυκό. Έτσι το πνεύμα εκπροσωπεί το αρσενικό και η ύλη, που είναι το τελευταίο στάδιο της έκφρασης του Θεού, εκπροσωπεί το θηλυκό. Και αυτό είναι και το παιχνίδι των σχέσεων των δυο φύλων. Είναι δυο άνθρωποι αλλά ο ένας είναι άντρας και ο άλλος γυναίκα.

Οι σχέσεις αυτών των δυο αλληλοσυμπληρώνονται. Είναι η κατάσταση ισορροπίας μεταξύ αυτών των δυο, που χρειάζεται να επιτύχεις στις συνθήκες ενσάρκωσης και στο επίπεδο της ύλης. Πρέπει να πετύχεις την ισορροπία του γιν – γιανγκ. Το σχήμα του γιν – γιανγκ είναι δυο ελλιπή πράγματα, που από μόνα τους δε λένε τίποτα, είναι δυο άκρα αντίθετα αλλά εάν τα βάλεις μαζί, κάνουν έναν αρμονικό κύκλο. Λείπει το ένα από το άλλο και ταιριάζουν.

Αυτή η αρχή ακολουθεί όλα τα πράγματα πάνω στη γη. Οφείλουμε να την κατανοήσουμε, για να δούμε τι υπάρχει πέρα από αυτό. Η σχέση των δυο σε πάει σε κάτι θεϊκό, σε οδηγεί από κάτω προς τα πάνω, ενώ ταυτόχρονα, αυτό που έρχεται από πάνω είναι αναγκασμένο να εκφραστεί και να διαμοιραστεί στις δύο εκφάνσεις του γιν και του γιανγκ, διότι είναι συμπαντικός νόμοςκαι σύμφωνα με αυτόν η ύλη εκδηλώνεται σε δυο αρχές, αρσενική και θηλυκή. Δεν μπορεί να είναι ουδέτερη.

≈ Από τον κύκλο μαθημάτων του Επικεφαλής της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) Βασίλη Αναστασόπουλου ≈

Διαβάστηκε 268 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 17:36
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.