Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  9:54 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 09:37

Νέα γέφυρα Ευήνου: Έτοιμη πριν το Πάσχα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Νέα γέφυρα Ευήνου: Έτοιμη πριν το Πάσχα έτοιμη όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία αντίστροφα μετρά ο χρόνος ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Καιρού επιτρέποντος μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα οι κάτοικοι της Δ.Ε. Χάλκειας αναμένουν να παραδοθεί η νέα γέφυρα στο ύψος του Ευηνοχωρίου. Η παλιά είχε υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά από την κακοκαιρία του Δεκεμβρίου του 2021. Από τότε η Αιτωλοακαρνανία «κόπηκε στη μέση», ενώ αυτοί που «πλήρωσαν ακριβότερα» τη ζημιά της γέφυρας ήταν οι κάτοικοι του Γαλατά, του Περιθωρίου και της ευρύτερης περιοχής, που μετακινούνται σχεδόν καθημερινά προς το Μεσολόγγι.

Κατά το πρώτο διάστημα η καθημερινότητά τους είχε επηρεαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, ενώ από τον χειμώνα του 2022 η κατάσταση βελτιώθηκε με τη δημιουργία παράκαμψης μέσα από την κοίτη του ποταμού Ευήνου.

Πλέον είναι θέμα χρόνου οι κάτοικοι της περιοχής να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς, όπως επίσης να αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό. Η νέα γέφυρα κατασκευάζεται ακριβώς στο ίδιο σημείο που ήταν η προηγούμενη, είναι συνολικού μήκους 242,7 μέτρων, έχει συνολικό πλάτος 13,5 μέτρα (συμπεριλαμβανομένων και των πεζοδρομίων), ενώ το «κατάστρωμά» της έχει πλάτος 7,5 μέτρα.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γαλατά Λευτέρης Μπαλωμένος μιλώντας στη «Σ» επεσήμανε: «μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα περιμένουμε να παραδοθεί η νέα γέφυρα. Αυτή την ενημέρωση έχουμε και για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Αυτή την στιγμή κατασκευάζουν το «κατάστρωμα», όπως λένε στη γλώσσα τους οι μηχανικοί. Μετά από τόσα χρόνια θα πάρουμε μια «ανάσα» και θα κινούμαστε σε μια κανονικότητα, την οποία είχαμε χάσει τον Δεκέμβριο του 2021 που καταστράφηκε η παλιά γέφυρα, που πλέον έχει κατεδαφιστεί για να κατασκευαστεί στο ίδιο σημείο η νέα γέφυρα.

Βέβαια, να διευκρινίσουμε ότι η παράκαμψη που κατασκευάστηκε τον χειμώνα του 2022 μας βοήθησε σημαντικά, μας έσωσε πραγματικά, διότι μέχρι και τότε που κινούμασταν μέσω της Ιόνιας Οδού προς το Μεσολόγγι που μας εξυπηρετεί και είναι πιο κοντά είχαμε «γονατίσει». Έπρεπε να κάνουμε 70χλμ για μια πολύ μικρή απόσταση που στο παρελθόν δεν σκεφτόμασταν καθόλου.

Αν όλα πάνε βάσει του χρονοδιαγράμματος την Μεγάλη Εβδομάδα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα μετά από πάρα πολύ καιρό».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση" - *πηγή φωτογραφίας Vasilis Galatas – Ditiki Ergolaviki

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 271 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.