Κυριακή, 14η Απριλίου 2024  7:19 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 19:58

Ετοιμαστείτε: Η NASA ζητάει άτομα για να μείνουν στον… πλανήτη Άρη – Τα προσόντα που απαιτούνται

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η NASA αναζητά τέσσερα άτομα για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα δοκιμής του προσομοιωτή του πλανήτη Άρη για ένα χρόνο.

Η υπηρεσία βρίσκεται ήδη στα μισά της διαδρομής της πρώτης από τις τρεις προγραμματισμένες αποστολές CHAPEA ή Crew Health and Performance Exploration Analog.

Καθώς η υπηρεσία συνεχίζει να συλλέγει δεδομένα από αυτήν, οι αιτήσεις είναι σε εξέλιξη για την επόμενη ομάδα τεσσάρων ατόμων που θα ζουν και θα εργάζονται σε μια τρισδιάστατα εκτυπωμένη εγκατάσταση 1.700 τετραγωνικών μέτρων στο Διαστημικό Κέντρο Johnson της NASA στο Χιούστον.

Ξεκινώντας την άνοιξη του 2025, οι συμμετέχοντες θα υποστούν μερικές από τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες της ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμένων πόρων, των βλαβών του εξοπλισμού, των καθυστερήσεων στην επικοινωνία και άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων, δήλωσε η NASA.

Τα μέλη του πληρώματος θα πρέπει επιπλέον να κάνουν διαστημικούς περιπάτους, να χειρίζονται ρομπότ, να ασκούνται, να καλλιεργούν και να συντηρούν την εγκατάσταση, γνωστή ως Mars Dune Alpha.

Λεπτομέρειες σχετικά με την αμοιβή θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου, δήλωσε η NASA.

Για να πληρούν τις προϋποθέσεις, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Αμερικανοί πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι, να είναι μεταξύ 30 και 55 ετών, να μην καπνίζουν και να μιλούν καλά αγγλικά.

Επιπλέον, η υπηρεσία αναζητά κυρίως άτομα με εμπειρία στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική ή τα μαθηματικά, γνωστά ως STEM.

Η προθεσμία λήγει στις 2 Απριλίου.

pronews.gr

Διαβάστηκε 181 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.