Σάββατο, 22η Ιουνίου 2024  6:06 μμ
 
wm small
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2024 19:34

Τεχνητή νοημοσύνη: Καθηγητής του City εξηγεί ποια επαγγέλματα απειλούνται

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Περίπου το 60% των επαγγελμάτων θα επηρεαστούν από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο City του Λονδίνου  Σωτήρης Γεωργαντάς.

Αναφερόμενος στο ποια επαγγέλματα κινδυνεύουν τόνισε ότι, όταν σταματήσαμε να έχουμε στους δρόμους καντήλια, εξαφανίστηκαν αυτοί που τα άναβαν, αλλά προφανώς υπήρξαν πολλές άλλες δουλειές για αυτούς που έφτιαχναν το δίκτυο φωτισμού, όπως και για τους μηχανικούς που το σχεδίαζαν.

Προφανώς στην οικονομία, τόνισε, δεν εξαφανίζεται η ανάγκη για ανθρώπινο δυναμικό, αλλά αλλάζει αυτό που πρέπει να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι.

Άλλο παράδειγμα, όταν υπάρχει ένα εργαλείο που γράφει πολύ πιο γρήγορα από έναν άνθρωπο ένα κείμενο τετριμμένο, κι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που γράφουν τετριμμένο κείμενο, αυτές οι θέσεις δεν θα υπάρχουν πια. Όμως αυτοί οι άνθρωποι αν το εκμεταλλευτούν αυτό το εργαλείο, θα γίνουνε πολύ πιο παραγωγικοί, οπότε θα κάνουν πιο γρήγορα τη δουλειά τους και πιο εύκολα, και αν έχουν και αυθεντικότητα, σε κάποιο βαθμό θα αμείβονται και περισσότερο.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια μεγάλη ευκαιρία, υποστήριξε, ειδικά για όποιον την ασπαστεί πρώτος. Μπορείς να κάνεις κάτι πιο γρήγορα από τους άλλους και προφανώς θα ανέβουν και οι απολαβές αυτών που θα τα καταφέρουν, κατέληξε.

Πηγή: ertnews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 291 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News